VIII Curs de paleopatologia: Traumatismes i lesions per violència – Sta Maria de Besora, 17-20 de juliol.

Grup de Recerca en Osteobiografia (GROB) – Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del passat 17 de juny estan obertes les inscripcions per al VIII curs de paleopatologia, dedicat als traumatismes i les lesions provocades per la violència. El curs està organitzat per la UAB i l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’empresa ATICS SL. Per a matricular-s’hi cal que envieu un correu a la Dra Assumpció Malgosa indicant la vostra intenció de participar al curs, així com la vostra formació i filiació. Trobareu indicacions més precises a peu de pàgina.

La paleopatologia estudia, tal com el seu nom indica, les patologies dels ossos antics. Els ossos són un element que donen una gran quantitat d’informació de l’estil i qualitat de vida, i de la dieta i la salut dels éssers vius als que pertanyien. En anteriors edicions d’aquest curs s’han estudiat aspectes concrets com les infeccions i els tumors, les malalties degeneratives o la patologia oral, entre d’altres. Aquest any el GROB s’ha decidit pels traumatismes i les lesions per violència degut a l’alta incidència d’aquests que s’ha detectat en materials trobats en anteriors campanyes, i degut al fet que determinades lesions poden confondre’s amb lesions d’origen tafonòmic (o natural degut a l’acció de la terra).

El preu del curs és de 225 euros i inclou, únicament, el que és el curs: excavació, conferències i el material que es pugui necessitar. S’ofereixen diverses opcions d’allotjament i de menjar, que podeu consultar al enllaços adjunts.

Enllaços d’interès: Pàgina web del curs amb tota la informació | La mateixa pàgina però en pdf | Grup de facebook | Instruccions per a la matrícula |

Deixa un comentari