Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Particulars

Selecció de blocs, fòrums i xarxes portats per particulars i relacionats amb l’arqueologia, la història i/o la gestió patrimonial.

Actualitat Arqueologica de Girona
És un bloc dedicat, principalment, a informar sobre el I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines. Aquest cicle va anar del 5 d’abril al 14 de juny de 2013. Les conferències van tenir lloc al Museu Darder de Banyoles, els divendres indicats, a dos quarts de vuit del vespre. S’espera una segona edició.
Blogger
ArqueoEstudios
ArqueoEstudios surge ante la necesidad de disponer de un espacio web que recopile la información existente sobre ámbitos relacionados con la arqueología, tales como las asociaciones vinculadas a esta disciplina, las universidades, las becas de investigación existentes, centros de búsqueda de bibliografia y trabajos/campañas de excavación.
Bloc WordPressfacebook
Arqueoliberty
Bloc amb l’opinió d’un professional sobre l’arqueologia en els seus diferents aspectes. Escrit per Xavier Carlús. Les entrades són esporàdiques però val la pena llegir-lo.
Arqueología 2.0
Bloc de visió analítica i crítica sobre l’estat de l’arqueologia comercial i dels professionals que s’hi dediquen. Analitza aspectes com la formació, la capacitat de donar valor afegit a la feina o la visió d’empresa dels professionals del sector. Escrit en castellà per César Martínez. Malgrat que l’última entrada és d’abril de 2012 hi ha informació interessant per llegir.
Arqueología al día.
Bloc de notícies sobre arqueologia i història, i informació sobre aquests temes. Inclou també una secció d’intervencions i jaciments, una de fotos, una de videos i una d’esdeveniments, apart d’una d’enllaços. És una molt bona idea i molt completa. Escrit en castellà per Conchi Arrebola. En procés de reforma. Consulteu facebook i twitter.
BARCINO
Blog sobre la Colonia Iulia Augusta Paterna Barcino en el que es van explicant, un per un, els diferents elements rellevants de la Barcelona romana. Escrit per Francesc Sánchez, advocat que es defineix com a enamorat de la civilització romana.
Blogger
Biblioteca de Arqueologia. (Biblioteca Virtual)
Espai web on es comparteixen de llibres d’arqueologia i antropologia retirats dels buscadors especialitzats. Disponibles en format PDF. El bloc està en portuguès i la majoria de llibres en anglès, però és una bona eina.
Cabrera de Mar, patrimoni.
Web que explica, amb detall i il·lustracions, la història de la vila de Cabrera de Mar (Maresme) des de l’època ibèrica fins a l’edat moderna. Un interessant projecte sobre el passat històric de la vila de Cabrera de Mar. Un poble que ja des de temps dels íbers ha tingut una rellevància destacada, i que, com cita l’autor i coordinador, Josep Maria Rovira, fou una de les tres ciutats clau per l’entrada romana a la península. Les altres dues foren Empúries i Tarragona.
Web
Cajón de Arqueóloga
El clàssic calaix de sastre en versió arqueològica. Consells, llibres, idees, anàlisis, etc. Interessant i amb un gran futur. En castellà.
Bloc WordPress
Cantibus
Bloc sobre el món grecorromà. Escrit en castellà per la estudiant del grau d’Arqueologia Patricia Rubio.
Bloc WordPressfacebookTwittercorreu
Dolmen de Vallgorguina (La Pedra Gentil).
Bloc sobre el conegut monument megalític de Vallgorguina (Maresme). En castellà. Més que un blog és la pàgina amb informació sobre el monument. L’última entrada data de fa força temps.
Gelidonya.
Bloc d’arqueologia nàutica i subaquàtica escrit per l’estudiant d’Arqueologia Julián Moyano. Notícies, entrevistes, articles de l’autor, i molt més en un complet espai. El canal de YouTUbe té vàries llistes amb diferents aspectes de l’arqueologia subaquàtica i la navegació.
YouTube
Ibers.cat
Web on es recull tota la informació sobre el món íber al NE peninsular: cronologies, assentaments, fonts i escriptura. En aquest darrer aspecte inclou una selecció de recursos i eines per a l’investigació sobre l’escriptura ibera molt important. Encara que la motivació que els ha portat a fer això sigui més que qüestionable la feina és bona.
Webfacebookcorreu
La Cocota
És un espai que vol aglutinar tota la informació sobre arqueologia, patrimoni i recerca documental que afecti la comarca de l’Alt Urgell i el seu entorn. Al no voler-se limitar els continguts han creat un apartat anomenat “Ràtzies” que incorporarà dades que considerin interessants sobre territoris veïns o sobre temàtiques properes. Escrit per Laia Creus.
Bloc WordPress
Maresme Medieval
Blog de l’historiador Quim Graupera sobre art i patrimoni medieval del Maresme.
Blogger
Medieval Quiz
Interessants episodis i anècdotes de l’Edat Mitjana penínsular a càrrec de Juan Melenchón, doctor en història medieval.
Blogger
Notícies. Difusió i debats sobre patrimoni cultural.
L’arqueòleg i historiador Jordi Aguelo ens porta un recull de notícies sobre arqueologia, i vàries pàgines annexes en el que més que un blog es podria definir com un conjunt de webs, cadascuna amb la seva pròpia idea.
Blogger
Per camins històrics
És un bloc de l’historiador Francesc Costa on descobrim dades, bibliografia i anècdotes dels camins i carreteres. Molt interessant i molt ben documentat. A més a més, inclou altres blocs. Dos sobre la serralada litoral (camins i fonts) i un altre de pintures. També té llibres en descàrrega.
Prehistoria al día.
Blog d’anàlisi crític d’articles i noticies sobre els diferents aspectes de l’evolució humana: prehistòria i paleoantropologia. Escrit en castellà per en David Sánchez.
Reflexions d’un arqueòleg glamurós
Bloc d’un personatge autodefinit com la ploma més àcida de la xarxa. Aquest arqueòleg no només reflexiona sobre arqueologia, sinó també sobre història, societat i política. L’enllaç, però, porta a visualitzar les entrades que fan referència a l’arqueologia i la història, que analitza amb una mirada crítica.
Sapiens
Blog en el que es recull el pensament de l’arqueòleg Eudald Carbonell sobre temes con l’evolució humana, la interacció amb la natura i la construcció d’allò que ell anomena la “consciència d’espècie”.
Web
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: