Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Entitats

La presència a internet de les diferents entitats catalanes relacionades amb l’arqueologia i el patrimoni. Organitzades alfabèticament i amb totes les xarxes per on es mou cada entitat. Són, majoritàriament, associacions i col·lectius que difonen el coneixement.

Novetats de gener/febrer: Inclusió del Grup d’Estudis Sitgetans.

Arqueo Thalassa
Associació dedicada a la difusió del patrimoni subaquàtic existent i a la formació dels seus associats en el tema per tal de conscienciar sobre la importància de la conservació. Neix com a col·lectiu d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, i allí ofereix formació.
bloggerfacebooktwittercorreu
Arraona Romana
És una associació cultural sabadellenca que va néixer “amb l’objectiu de col·laborar en la recerca, desenvolupament, preservació i difusió del patrimoni arqueològic i cultural romà de la ciutat de Sabadell. Al temps també volia promoure la cultura clàssica romana i recrear i recuperar el millor de l’Antiga Roma.” En aquest darrer aspecte cal remarcar que el bloc és complet i útil.
wordpresstwitterfacebook
Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM).
L’ACRAM, l’Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval, aplega investigadors que des de l’arqueologia i disciplines properes porten a terme recerques centrades en l’època medieval. Va néixer el 1997 amb la voluntat de facilitar el pas dels resultats de la pràctica arqueològica professional a coneixement històric articulat. Es va proposar com a finalitat promoure i vehicular el contacte entre els investigadors, i crear canals de difusió de les diferents problemàtiques i de les noves aportacions de l’arqueologia medieval a Catalunya. L’activitat central de l’ACRAM es basa avui en dos projectes clau: la celebració de congressos d’arqueologia medieval i moderna a Catalunya, i la publicació de la revista Arqueologia medieval. També col·laborem amb institucions i administracions, i participa als fòrums de debat, pel que fa als continguts i la pràctica de l’arqueologia medieval.
Web facebookcorreu
Bloc de l’Agrupació d’Arqueòlegs de Catalunya.
L’Agrupació és un col·lectiu sense personalitat jurídica o física. Es va decidit tirar endavant el bloc per donar una imatge de conjunt de tots els treballadors de l’arqueologia. Està obert a col·laboracions.
wordpress
Camp d’Experimentació de la Protohistòria (CEP)
El CEP té l’objectiu de crear i concentrar en un sol espai les principals línies d’investigació de l’arqueologia experimental sobre el món protohistòric peninsular: arquitectura, artesania, agricultura i teixit i metal·lúrgia. Aquest espai és la fortalesa ilergeta dels Estinclells de Verdú (L’Urgell), que retrata de forma excepcional la vida i organització d’un poblat ibèric de finals del segle III aC. La difusió didàctica del món ibèric està lligada també a l’experimentació i al treball dels científics. El CEP reivindica el mètode arqueològic com a eina de treball de les principals competències bàsiques que ha d’assolir el públic escolar.
 Web
Clio en red
Xarxa de professors de geografia i història i didàctica de las ciències socials.
web
Comitia Rei Novae.
És una associació que té l’ànim de difondre cultura des d’un punt de vista nou, obert a tothom que estigui interessat en la història, la filosofia i les humanitats en general. Editen la revista ExNovo.
bloggerweb
Fábrica Cultural
Aquesta xarxa és una iniciativa de Rubicón Servicios Culturales y Educativos, amb el suport del Ministerio de Cultura, que concentra informació, consells, tallers, llibres i interactivitat entre els usuaris.
webfacebooktwitteryoutube
Gerespia
Seminari d’Arqueologia i Protohistòria de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona).
bloggercorreu
Grup d’Estudis Sitgetans (GES)
El Grup d’Estudis Sitgetans és una entitat que pretén fomentar l’estudi i la divulgació de l’arqueologia, la història, la literatura, el folklore, la naturalesa, l’economia i altres aspectes culturals de la vila de Sitges, i de la comarca de la qual forma part, el Penedès.
webcorreu
Medievalistes en bloc
Bloc de l’Institut de Recerca de Cultures Medievals. L’IRCVM és una entitat adscrita a la Universitat de Barcelona. I des de l’any 2008 es dedica a la coordinació de la recerca en el món medieval i la seva difusió. Està format per 51 professors de la UB, 31 col·laboradors i 5 investigadors en formació.
BlogfacebookTwitter
Mundo Historia
Web de l’associació Mundo Historia, dedicada a la difusió a través de documents i llibres. Compta amb un espai de debat en forma de fòrums temàtics. En castellà. Especialitzada en història moderna i contemporània. Edita la revista homònima, que es distribueix entre els seus socis, que son els que redacten els articles.
webfacebooktwitter
Picant pedra.
Bloc de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica a Sàpiens. Té com a finalitat acostar la gent a l’antiguitat clàssica i l’arqueologia, i transmetre’ls el seu entusiasme per aquestes disciplines.
blog
Red Española de Historiadores y Arqueólogos. (R.E.H.A.)
Xarxa social que aglutina a estudiants i professionals dels diferents camps de l’arqueologia i la història d’Espanya i l’Amèrica llatina. Té una gran quantitat de grups especialitzats en diferents temes d’interès, blog i xat integrat. Està coordinada per Aníbal Clemente.
webfacebooktwitter
Secció Arqueològica de Vilassar.
És el bloc de la secció del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt dedicada a l’arqueologia. Està dedicat a la difusió de les activitats que fan i a d’altres d’interessants dins la temàtica i una certa proximitat geogràfica. El gestiona Tanit Difusió.
blogger
Seminari d’Arqueologia Prehistòrica del Pròxim Orient (SAPPO).
Entitat adscrita a la UAB que té com a objectiu l’estudi  de l’origen i el desenvolupament de les comunitats agrícoles al Pròxim Orient. Aquesta línia, endegada al 1989, ha estat ampliada situant-la a una escala més àmplia a través del  desenvolupament de treballs a la Mediterrània occidental, que els permeten abordar el problema de l’inici i desenvolupament de les comunitats agrícoles a tota la conca de la Mediterrània.
webblog
Sepulturas Neolíticas
És el blog del projecte de recerca “Aproximación a las primeras comunidades neolíticas del N-E peninsular a través de sus prácticas funerarias” (HAR2011-23149).
 Blogger
Societat Catalana d’Arqueologia (SCA)
És una associació cultural independent oberta a totes les persones interessades en l’Arqueologia, ja sigui com a professionals, estudiants, o per simple inquietud intel·lectual. Té una llarga trajectòria en la que s’ha volgut aconseguir la sensibilització social envers el Patrimoni Cultural, en especial l’històrico-arqueològic.
Webcorreu
Societat Catalana d’Egiptologia (SCE)
És una associació que es dedica a la difusió del coneixement de l’antic Egipte a través de diverses activitats. La majoria d’elles estan reservades als socis, però el diploma de civilització egípcia està obert a tothom.
bwebmail
Tàcita Muta
És un grup d’estudi de les dones i el gènere a l’antiguitat: Roma, Grècia, Egipte i Pròxim Orient.  Està integrat per professores, investigadores i investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB).
webmail
Terrae Antiqvae
Espai de la revista dedicada a l’arqueologia, i la història antiga i medieval. Té presència a la xarxa des de 2001.
Webfacebook
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: