Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Associacions

Associacions professionals sectorials.

  • La Associació d’Arqueòlegs de Catalunya. (Ad’AC) És l’associació oficial de professionals del sector. Presenta, però, grups de treball oberts a qualsevol professional de l’arqueologia -inclosos els no-socis- i que es basen en la definició i la defensa professionals. A més, és l’entitat que ha iniciat els tràmits per a la constitució d’un col·legi professional del sector.
  • La European Association of Archaeologists (EAA) és l’associació europea d’arqueòlegs. Envia un butlletí i organitza activitats per a tots els socis. També fa una reunió anual a una ciutat europea cada vegada diferent.

Associacions professionals transversals.

  • El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya (CDL). És el col·legi on tots els professionals de les lletres poden trobar el seu espai. Dedicat preferentment a la professió docent, també acull a la resta de professionals de les lletres i les ciències. No té una secció específica per l’arqueologia, però ofereix igualment els seus serveis als especialistes. És una opció interessant, ja que estar col·legiat sempre dona una certa categoria professional. Interessant també un recull de tarifes orientatives per a l’exercici de l’arqueologia.

Altres associacions de professionals.

  • Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT), fundada el desembre de l’any 2001 per un grup de dones de diferents disciplines de la universitat, del CSIC i de la indústria. L’AMIT és una associació no excloent que pretén ser veu, fòrum de discussió i xarxa de recolzament de totes les investigadores conscienciades de que hem de treballar juntes per a aconseguir la igualtat a la ciència i la tecnologia. Té seu a Catalunya.
  • Assocació d’Investigadors de la Universitat de Barcelona en Història i Arqueologia (AINUBHA). El seu objectiu és impulsar la investigació històrica i arqueològica en l’àmbit universitari, recolzant als investigadors predoctorals dedicats a la Història i a l’Arqueologia, tot promovent l’intercanvi i la difusió d’idees, els mètodes i les tècniques de recerca, així com també la difusió de l’esperit científic entre els joves investigadors. AINUBHA realitza diverses activitats, tals com l’organització i la celebració de congressos i conferències a nivell nacional i internacional o la direcció de seminaris, workshops i altres activitats culturals on participin investigadors predoctorals en Història i Arqueologia. Alhora, pretén atorgar la major rellevància i visibilitat possibles als treballs sorgits d’aquestes activitats mitjançant la seva publicació, sia en versió digital o paper.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: