Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Treballar

Informació d’interès per l’arqueologia professional.

L’arqueologia professional es divideix, bàsicament, en dos grans grups: l’arqueologia comercial -també coneguda com “d’urgència” o “preventiva”- i la universitària. La comercial es dedica, principalment, a documentar i recuperar jaciments arqueològics que es localitzen en llocs on s’ha de fer o s’està fent una construcció, reforma o qualsevol altre tipus d’obra. La universitària investiga per projectes i es centra en jaciments que no estan directament amenaçats per la construcció. Quan fa intervencions, aquestes són programades. Així es diferencien de les d’urgència o les preventives de l’arqueologia comercial.

Comercial (Empreses i autònoms) – Universitària (Grups de recerca) – Associacions i col·legis professionals – Sindicats sectorials – Legislació.

Empreses i autònoms és un recull de professionals del món de l’arqueologia comercial catalana. La meva intenció és indexar-vos a tots els que ho volgueu llistant el vostre nom o raó social i les formes de contacte: web, correu, facebook, twitter, google plus, etc. Si voleu afegir, rectificar o cancel·lar alguna dada o text, comuniqueu-m’ho a postexcavatorix@yahoo.es. Si no teniu espai web o esteu reduint despeses del que ja teniu, Postexcavatòrix us ofereix alternatives amb el servei de webmaster.

Universitària (Grups de recerca). Espai on trobar els diferents departaments i la informació sobre les iniciatives investigadores que hi ha a les universitats catalanes. L’arqueologia universitària també és arqueologia professional, i per tant, remunerada, i ofereix opcions a tenir en compte. És una secció especialment indicada per aquells que sou universitaris.

Associacions i col·legis professionals (i associacions d’estudiants) conté aquelles entitats que exerceixen un paper aglutinador del general del col·lectiu.

A Sindicats sectorials hi ha informació sobre les seccions sindicals i la patronal (AEAC).

Legislació conté les principals lleis sobre patrimoni cultural tant a nivell català, com espanyol, europeu i mundial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: