Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Contacte

Postexcavatòrix:

Una iniciativa d’Oriol Fort, arqueòleg i historiador.

Llicenciat en Història -especialitat en prehistòria i edat antiga- per la UAB – 2007.
Postgraduat en Gestió del Patrimoni Arqueològic per la UOC – 2009.
Experiència professional en arqueologia preventiva entre 2005 i 2010. I en divulgació de l’arqueologia des de 2011.

Història i objectius.

Història.

Aquest bloc neix, l’1 de febrer de 2011, de la necessitat de reunir tota la informació disponible sobre l’arqueologia catalana en un sol lloc en comptes d’haver d’anar buscant-la per cada espai de difusió. De la necessitat de trobar, en un sol lloc, les empreses, institucions i entitats que treballen en arqueologia, i que fos més fiable que un llistat d’empreses automatitzat com tants n’hi ha. Volia que primés la qualitat per sobre la quantitat, i aquest segueix sent el meu lema.

Durant el 2011 i part del 2012 el bloc creix i canvia de format un parell de vegades fins a obtenir la sobrietat i aspecte actuals. A partir d’octubre de 2012 la difusió és major -gràcies a la reciprocitat amb els lectors- i arriba a més llocs.

La correcta difusió i presència en xarxa és fonamental. Per això vaig obrir pàgina a facebook i compte a twitter. No tot és progrés. Hi ha opcions que les he desestimat després d’un temps de prova. Com el ‘diari’ de notícies internacionals o algunes eines de rastreig automàtic de fonts d’informació.

Actualment està en un periode de creixement de la difusió i de consolidació de les fonts. El bloc té, també, vàries recomanacions institucionals.

L’1 d’octubre de 2013 surt la versió en castellà.

Objectius.

El primer i principal segueix sent recollir informació del major nombre de fonts possibles: institucions, empreses, premsa, etc. Vull que sigui un treball recíproc, que la gent interessada en donar a conèixer les seves activitats vegin aquest blog com una excel·lent plataforma i hi confiin, i al mateix temps, que aquesta gent difongui aquells continguts que consideri interessants. De cara al futur no vull que aquest bloc sigui només un espai de redifusió de continguts. Vull que Postexcavatòrix sigui també un espai de debat i intercanvi: un fòrum. Sóc conscient que hi ha moltes xarxes i espais de debat a internet, però crec que puc oferir alguna cosa diferent. Finalment, en un mig termini encara indeterminat, vull afegir-hi un portal de treball.

Aquests nous reptes necessiten preparació, dedicació i col·laboració. I en aquesta via vull anar avançant durant el curs 2013 – 2014.

Gràcies per la vostra lectura i difusió.

Anuncis

7 comments on “Contacte

 1. Javier
  10 febrer 2011

  Me parece una iniciativa muy buena, hay mucho por hacer en este campo y las nuevas tecnologías nos deben ayudar a ello.
  intentaré estar muy pendiente de todo lo que haceís y aportar ( si puedo ) mi granito de arena.

  • Oriol
   11 febrer 2011

   Gracias, Javier. Todas las aportaciones son bienvenidas, así que te animo a participar. Saludos.

 2. Conchi Arrebola
  12 febrer 2011

  Hola, me parece una iniciativa muy buena tu página, yo soy estudiante de Historia y Arqueología en Barcelona y como tú también inicié una página sobre temas arqueológicos, si no te molesta pondré tu enlace en mi web y si puedes pon el mio en tu página, estaré al tanto de nuevas noticias en tu web un saludo.

 3. Futura arqueòloga
  10 Juny 2011

  Una página que no deja de sorprenderme cada vez que la visito 🙂 El diseño es práctica, útil y muy bueno! Aquí si que sabes encontrarte, no como en la página oficial de la UB xD

 4. Alex Perez Ojeda
  29 Març 2012

  Una molt bona pàgina, ben dissenyada i completa. Felicitats Oriol !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: