Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Biblioteca

Espai on trobar tot tipus de recursos bibliogràfics, ja sigui en format paper com en digital.

Format paper.

Llibreries.

Abacus Cooperativa. És una cooperativa cultural que també disposa de llibreries on es pot trobar material de totes les temàtiques.

Llibreria de la Generalitat. El millor lloc on trobar publicacions oficials: legislació, butlletins, edicions dels serveis de la Generalitat. Té la seu a Barcelona, però té altres seus a Girona, Tarragona, Lleida i Madrid.

Pórtico Librerías. Llibreria online amb enviament per correu.

Stock llibres. Una llibreria especialitzada en llibres d’ocasió i llibre vell. És un bon lloc on buscar llibres descatalogats. A Barcelona al c/ Comtal, 29. Sense espai web conegut.

Casa del libro. Portal de llibres amb servei d’enviament a domicili. Pot resultar complicat trobar llibres antics o especialitzats, però és un recurs més en la cerca.

Llibreria Documenta. Especialitzada en ciències socials i humanitats. A Barcelona.

Biblioteques.

El Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Si busqueu un llibre i no el trobeu a la vostra universitat el podeu buscar a altres universitats a través del CCUC.

Aladí, catàleg de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. Els llibres i les biblioteques on els podeu trobar. Inclou un servei de préstec interbibliotecari.

Biblioteca Nacional de Catalunya (BNC).

Col·leccions.

Col·lecció Bernat Metge de textos clàssics grecs i llatins. Presenta els textos originals i la traducció al català. Editada per l’Institut Cambó, és una col·lecció de referència. Perquè per a un bon historiador o arqueòleg és bàsic conèixer les fonts primàries.

La biblioteca del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya té, en format paper, totes les memòries d’intervencions arqueològiques i paleontològiques. Per consultar els exemplars digitals,vegeu la secció inferior.

Format digital.

Secció on podeu trobar fonts de consulta, compra o descàrrega de bibliografia variada. Complementable amb algunes eines d’organització bibliogràfica que trobareu a recursos.

Llibres:

Amazon. El portal de llibres més conegut. Inclou també llibres en format digital Kindle. Alguns d’ells són bons llibres d’història a preus realment assequibles.

Hemeroteca digital de la Biblioteca Nacional de España (BNE): Publicacions des de 1683. Permet descàrregues (format pdf).

Google Llibres: Col·lecció digitalitzada de llibres, els quals es poden veure en vista fragmentada, vista prèvia limitada o vista completa.

Memòries:

Calaix. Si voleu consultar les memòries de les excavacions arqueològiques disponibles al Servei d’Arqueologia de la Generalitat, aquest és un bon lloc. Té bona informació, es poden veure en bona qualitat en format pdf i és força senzill trobar una memòria concreta. Es pot buscar per poble, per autor, per regió o per títol. Només un defecte: Hi ha memòries que no hi són malgrat que pugui fer anys que estan acabades les excavacions, però es van incorporant novetats a bon ritme. Una eina imprescindible.

Reculls:

Recull bibliogràfic d’arqueologia i paleontologia. S’elabora mensualment des del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, i és el resultat del buidatge dels materials bibliogràfics i documentals que es reben mensualment al Servei d’Arqueologia i Paleontologia i que després passen a ser dipositats a la Biblioteca del Patrimoni Cultural de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, o al mateix Servei.

Números editats (número – mes):

2013: 1 – febrer; 2 – març, 3 – abril, 4 – maig, 5 – juny, 6 – juliol, 7 – agost, 8 – setembre, 9 – octubre, 10 – novembre, 11 – desembre.

2014: 12 – gener; 13 – febrer; 14 – març, 15 – abril, 16 – maig, 17 – juny.

Revistes:

Biblioteca Virtual del grup de recerca CEIPAC: Catàleg de les publicacions dels membres del grup i publicacions electròniques (format pdf).

Dialnet és un servei de revistes online de la Universidad de La Rioja. Permet consultar gairebé dos milions i mig de documents procedents de més de 5900 revistes. Estan disponibles en format PDF.

DOAJ (Directory of Open Access Journals) és un portal de revistes científiques d’accés obert. Disponibles en varis idiomes, i sempre amb rigor científic.

Jstor és una web on trobar revistes i articles de caire científic que darrerament ha incorporat els llibres. Forma part de Ithaka, una organització sense ànim de lucre que busca potenciar l’ús de les tecnologies digitals entre la comunitat acadèmica.

RACO és el portal per a les Revistes Catalanes d’Accés Obert.

Revistes científiques del CSIC: Cercador de les revistes digitalitzades (format pdf) del CSIC.

ScienceDirect (SciVerse) és una base de dades que permet l’accés a articles i capítols de llibres d’una àmplia col·lecció de més de 13.000 propostes entre llibres i revistes científiques. La web és en anglès i la majoria del contingut també. Permet la creació d’un perfil d’usuari.

Springer és una empresa de publicació i difusió d’articles cientifics d’alta qualitat. També promou la comunicació entre especialistes i entre ells i els lectors.

Tesis:

Cybertesis.net: Col·lecció digitalitzada (format pdf) de tesis doctorals de les universitats llatinoamericanes.

Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) és una web molt útil on hi podeu trobar gairebé 11.000 tesis doctorals completes i més de 22.000 de parcialment consultables. La majoria són d’universitats catalanes, però també n’hi ha de valencianes, balears i tres de fora de l’àmbit catalanoparlant.

Tesis Doctorales en Red (TDR): Col·lecció digitalitzada (format pdf) de tesis doctorals de les universitats espanyoles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: