Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Festivals

Festivals i jornades

Conjunts d’activitats de caràcter lúdic i/o festiu. Inclou festivals, jornades i d’altres formats similars.

Magna Celebratio de Badalona.

Cada any, el darrer cap de setmana d’abril i durant tres dies, el Museu de Badalona organitza la Magna Celebratio, un festival romà que combina les visites als diferents espais arqueològics de Baetulo, la possibilitat de degustar un menú romà als restaurants de la ciutat, la recreació d’oficis i escenes portats a terme per grups de reconstrucció històrica i la divulgació de la vida quotidiana per especialistes en món romà.

Font: Web oficial.

Festival Laietania
Festival sobre el passat iberorromà del Baix Maresme. Comprèn un gran nombre d’activitats de tot tipus: visites guiades, xerrades, exposicions, etc.

Podeu trobar més informació al web Costa de Barcelona – Maresme i al de Tanit Difusió (organitzadors). Programa al web de Maresme Turisme.

Tarraco Viva

El festival romà de Tarragona es celebra a mitjans de maig. És un dels festivals romans de referència i presenta un gran nombre d’activitats.

Consulteu la web del festival.

Mercat romà de Iesso (Guissona)

El tercer cap de setmana de juliol de cada any Iesso recupera el seu passat romà amb la celebració del Mercat romà. El passeig triomfal de les tropes imperials anuncien l’arribada del Cèsar i la Cleopatra, figures que inauguren el mercat romà i donen pas als diferents espectacles. S’hi poden veure recreacions d’activitats típiques del món romà com les lluites de gladiadors, la venda d’esclaus i les danses imperials són alguns dels actes més representatius.  Els restaurants elaboren una cuina creativa inspirada en la cuina romana i els costums de l’antiga Iesso. Els ciutadans també hi col·laboren, i junts configuren un entramat d’escenes i creen un conjunt d’espais temàtics que ens ajuden a viure l’esperit de la Iesso romana.

Consulteu més informació a la pàgina del festival.

Barcino Colonia Romae

Les jornades romanes de Barcelona són a principis de juny. Es recreen diferents aspectes de la vida romana quotidiana, la legionària i la pompa i sacrifici.

Podeu consultar el bloc i la pàgina de facebook.

Ludi Rubricati a Sant Boi de Llobregat.

Cada any a principis de juny el Museu de Sant Boi de Llobregat organitza els Ludi Rubricati. Es portaran a terme tallers i activitats de reconstrucció històrica d’època romana en diversos espais patrimonials de Sant Boi, són un seguit d’activitats lúdiques que ens permeten viatjar 2000 anys enrere.

Bloc del Museu de Sant Boi de Llobregat.

Espai del festival a FestaCatalunya

Triumvirat Mediterrani

L’Escala celebra una extraordinària recreació històrica que constata el seu ric passat. Es programen des d’exposicions de temàtiques centrades en l’antiguitat fins a un mercat grecoromà, una trobada d’armats, tallers didàctics infantils, olimpíades emporitanes, lluites de gladiadors, i un llarg etcètera d’activitats relacionades amb la història de les civilitzacions gregues, romanes i Indiquetes que van viure a l’Escala en el s. I a.C.

Pàgina oficial del festival.

Jornades Europees del Patrimoni.

Són unes jornades a principis de tardor en les que el patrimoni europeu es posa encara més a l’abast de tothom. Institucions, museus i altres entitats organitzen activitats per a difondre el ric fons cultural i material del nostre continent. Portes obertes, activitats per a tots els públics, xerrades, conferències, i molt més en una iniciativa que es dona a tot Europa.

No us ho perdeu, podeu descobrir racons fantàstics ben aprop. I si sou pel continent, consulteu el que podeu descobrir i feu del vostre viatge una ocasió única.

Espai JEP al web de la Generalitat de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: