Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Exposicions

Sexe a l’època romana. (Exposició itinerant).

La mostra, adreçada a un públic adult, es divideix en cinc grans àmbits. El primer, Sexe i matrimoni, està dedicat a les relacions entre homes i dones, la seva evolució a través del temps i la posició de corrents filosòfics com l’epicureisme i l’estoïcisme enfront de les relacions sexuals i el matrimoni. El segon, Sexe, seducció i bellesa ens parla de l’atracció física i dels recursos que es podien utilitzar per seduir la persona desitjada. El tercer, Pràctiques sexuals, descriu les diverses formes de gaudir del sexe documentades a la societat romana, i la consideració que se’n tenia. Seguidament, l’exposició es trasllada a Les pràctiques sexuals fora del matrimoni, incidint en les múltiples relacions que es podien entaular fora de la parella legalment establerta, ja fos amb persones del mateix gènere, amb persones que cobraven per practicar el sexe o fins i tot amb animals. Finalment, el visitant es trasllada del món dels homes al món dels déus. I és que la Sexualitat divina servia com a pretext per justificar la vida sexual dels humans. Júpiter, Venus, Cupido, Hermafrodita, Príap i Bacus tenien les seves estratègies de seducció, les seves aventures, i els seus enganys i desenganys.

Al Museu de Granollers fins al 3 de març.

La Girona medieval, la clau del regne.

Repàs al passat medieval de la ciutat a través d’objectes quotidians, retrats i escultures. Una recopilació comissariada per Jordi Sagrera i Marc Sureda sobre la convivència de les comunitats jueva i cristiana i la seva influència a l’hora de configurar la ciutat.

Al Museu d’Història de la Ciutat de Girona fins al 30 de març de 2014.

Alimentum. Menjar i beure a l’època romana.

Una visió de l’alimentació dels romans produïda per l’associació de recreació KuanUm!

Fins al 20 d’abril a l’Espai Obert del Museu de Granollers.

Momias egipcias. El secreto de la vida eterna.

L’exposició explora els complexes rituals relacionats amb la mort i el més enllà a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat els estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Holanda), conegut arreu del món por les seves col·leccions d’egiptologia.

Fins al 31 d’agost al CaixaFòrum Girona.

Anuncis

One comment on “Exposicions

  1. Retroenllaç: Reblog: Exposició “Momias egipcias. El secreto de la vida eterna” a CaixaForum Girona. | Postexcavatòrix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: