Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Activitats

Calendatòrix. És l’agenda de Postexcavatòrix, l’espai on trobar activitats, exposicions, festivals i jornades i  conferències i cicles, així com períodes d’inscripció i altres dates rellevants.

Viatges. Recull informació de propostes de viatges amb un toc diferent o més contingut arqueològic. Alguna cosa més que el clàssic viatge organitzat.

Cursos. Pàgina per a la formació continuada.

Programes didàctics per a escoles i infants de totes les edats. Programes de diferents entitats i empreses dedicades a la difusió del coneixement.

Enllaços a altres agendes i activitats:

Agendes.

Arqueonet

Espai Origens

Tanit difusió.

Altres activitats.

Aquelles que es poden concertar lliurement o segons la disponibilitat de l’organització.

Espai Origens de Camarasa – Megàlits del Maresme – Els voltants de Tarraco – Parc de La Roca del Vallès.

L’Espai Origens de Camarasa (Noguera) organitza diverses activitats per a diferents públics i edats i que giren al voltant del jaciment arqueològic de La Roca dels Bous i del Parc Arqueològic.

Visites amb iPad. Aprofitant les tecnologies de la comunicació, aquesta visita anima a observar al ritme de cadascú la riquesa del jaciment. És una nova forma d’enfocar les visites guiades, modernitzant l’audioguia. Acaba amb un guia que farà de suport final.

Visita nocturna. Aquesta activitat combina el passat i el present del jaciment de La Roca dels Bous: neandertals i arqueòlegs. Complementada amb audiovisuals i un projector làser que ajuda als visitants a localitzar diferents elements arqueològics.

Detectius de la Prehistòria – L’explorador neandertal. Activitat dirigida a nens i joves que consisteix en aprendre sobre els neandertals a través de proves i incògnites que els faran interpretar el jaciment en base a les seves observacions i deduccions.

Tallers experimentals “Tastets de prehistòria”. Cinc activitats que ens ajudarana a comprendre la vida diària dels nostres avantpassats els neandertals de La Roca dels Bous.

Jocs de caça i recol·lecció. Voleu sentir-vos com autèntics caçadors recol·lectors? Aquesta activitat converteix als participants en prehistòrics i els ensenya a moure’s pel terreny com es movien els antics pobladors de la zona. Una gimcana de 5000 anys d’antiguitat.

Nit prehistòrica. Un sopar tal com es feia fa milers d’anys. Amb rèpliques de cabanes i estris, foguera i fins i tot el mateix tipus de menjar.

Joc del xaman. Un misteriós personatge animarà als participants a descobrir les seves habilitats com a caadors recol·lectors prehistòrics.

Ruta pels voltants de la Tarraco romana: Itineraris del MNAT. L’itinerari surt de la vil·la romana dels Munts (Altafulla) i acaba a la Torre dels Escipions, passant per l’Arc de Berà i la pedrera del Mèdol. Està pensada per fer-la amb cotxe i parar a cada una de les etapes per contemplar i gaudir. Teniu el recorregut disponible a Google Maps.

Rutes pel parc La Roca Prehistòrica. Dues opcions de ruta per fer a peu i descobrir el ric patrimoni cultural i megalític d’aquest municipi del Vallès. La podeu fer quan vulgueu, no cal inscripció ni reserves. Trobareu més informació aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: