Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Una oferta imprescindible per a estudiants: excavar a Çatalhöyük (Turquia).

Redacció. El grup de recerca CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dyamics, UPF i IMF-CSIC) ofereix a un estudiant l’oportunitat de passar dos mesos excavant com a part d’un equip internacional i multidisciplinar al jaciment de Çatalhüyük (Turquia).

Çatalhüyük és un dels jaciments neolítics més importants del món i dels més ben preservats. Va ser descobert a finals dels anys 60 i excavat entre 1961 i 1965. És un assentament dens i força gran que presenta unes pintures murals d’una gran qualitat a l’interior de les cases. Un urbanisme neolític i la peculiar característica que a les cases s’hi accedia pel sostre. L’arqueòleg Ian Hodder va reprendre les excavacions a finals del 1993 i des d’aleshores s’han fet diverses intervencions i notables descobriments.

Per a participar el proper estiu (dos mesos entre juny i agost) excavant en aquest jaciment declarat Patrimoni de la Humanitat cal ser estudiant, tenir experiència arqueològica prèvia i un bon nivell d’anglès parlat i escrit. Els organitzadors valoraran l’interès dels candidats en fer recerca arqueobotànica amb materials del jaciment per a treballs de màster o tesis doctorals.

Per a inscriure’s cal enviar el currículum arqueològic a cases@upf.edu abans de dilluns 3 de novembre.

Annex: PDF informatiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: