Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

‘On the Rocks’ International Symposium on Knappable Materials (Barcelona, setembre 2015).

Redacció. Del 8 al 10 de setembre del 2015 tindrà lloc a la Universitat de Barcelona l’International Symposium on Knappable Materials, organitzat pel Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP).

L’obtenció d’eines mitjançant la talla de pedres és una de les tècniques més antigues conegudes, emprada per cultures d’arreu del món des del Paleolític fins a l’actualitat, i el seu estudi és una eina imprescindible per entendre la prehistòria. En la desena edició d’aquest simposi es farà èmfasi en dues àrees: la primera analitzarà la cadena operativa, des de l’extracció de materials adients fins a l’ús de les eines finals passant per les diferents tècniques d’elaboració; mentre que la segona versarà sobre les ciències auxiliars en l’estudi d’aquests materials.

L’organització ha obert el període de recepció de resums (abstracts) de presentacions, i durarà fins el 28 de febrer, segons informa Lista de Prehistoria. Aquests resums han de ser d’una llargada d’entre 300 i 400 paraules i han d’incloure les dades de l’autor o autors, així com la filiació institucional i el tipus de presentació que es vol fer: oral o pòster. Per a enviar-los heu de omplir el formulari. Feu atenció, perquè a la pàgina oficial de l’acte diu que la data límit per a l’entrega de resums és l’1 de febrer.

El simposi està obert a arqueòlegs, investigadors, etnògrafs i talladors de pedra de tot tipus (modern day knappers). Aquesta obertura és interessant per poder observar el punt de vista de totes les perspectives.
Anuncis

One comment on “‘On the Rocks’ International Symposium on Knappable Materials (Barcelona, setembre 2015).

  1. Retroenllaç: Repost: ‘On the Rocks’ International Symposium on Knappable Materials (Barcelona, setembre 2015). – Postexcavatòrix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: