Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Eudald Carbonell inaugura el Fòrum de Debats amb una conferència sobre les descobertes d’Atapuerca.

Notícies IPHES. L’arqueòleg i director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Eudald Carbonell, pronunciarà la conferència inaugural del Fòrum de Debats d’aquesta temporada 2014-15. Ho farà aquest divendres, 3 d’octubre, amb una conferència titulada “Les descobertes d’Atapuerca”, a les 8 del vespre, a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic. Anirà seguida de col•loqui i l’entrada és lliure.

En aquesta conferència, Eudald Carbonell ens exposarà l’abast i les característiques de les descobertes als jaciments de la Sierra de Atapuerca (Burgos) on ha aplicat un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat “sistema lògico-analític” del qual n’és el creador. A partir dels programes d’investigació aplicats en aquell indret s’ha produït extraordinaris avenços sobre el coneixement de la prehistòria com, per exemple, el descobriment d´una nova espècie d’homínid, Homo antecessor, o les proves de canibalisme més remotes. A més, s’han trobat les restes del primer europeu, a la Sima del Elefante, amb una antiguitat que està sobre els 1,3 milions d’anys. A la Sima de los Huesos s’ha documentat l’acumulació intencionada de fòssils humans més antiga; va passar fa uns 500.000 anys i entre aquestes restes es va trobar un bifaç bellament esculpit, que s’ha interpretat com un acte simbòlic de reconeixement i record cap als éssers traspassats.

Promoure el pensament

El Fòrum de Debats és una associació fundada el 1990 amb la finalitat de promoure el pensament i organitzar activitats sobre qüestions d’interès cultural i social.

Aquestes activitats giren a l’entorn de temes de política, història, economia, humanitats, ciència, ecologia, comunicació, etc. per tal que els associats, i el públic en general, puguin entendre millor les transformacions que tenen lloc en la societat i en el món actual, amb la intenció de fer possible que aquests canvis esdevinguin favorables per al conjunt de la humanitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: