Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

En defensa de la Via Augusta.

El Vendrell (Alt Penedès). Nació Digital. Amb l’objectiu de salvar la Via Augusta al seu pas pel Vendrell, la secció de Patrimoni de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) ha entrat aquest dijous al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament prop de 900 signatures i un document on hi ha l’adhesió d’una desena d’entitats. La secció de l’IEP avisa que l’antiga Via, que actualment és el Camí Ral, es troba «molt malmesa» i que els plans per urbanitzar la zona en poden comportar «la seva destrucció».

El Camí Ral del Vendrell era l'antiga Via Augusta Foto: M.G.

El Camí Ral del Vendrell era l’antiga Via Augusta. Foto: M.G.

Gerard Guinovart, de l’IEP, lamenta que els plans parcials de les noves urbanitzacions dels Còdols i les Deveses, aquest últim ja en construcció, tindran un efecte negatiu sobre el Camí Ral. «Alguns trams seran destrossats perquè hi passen carrers pel damunt, amb el qual la via quedarà tallada», apunta. La secció de Patrimoni reclama al consistori que modifiqui aquests plans per protegir completament la via.

«Tot i que el plantejament dels plans urbanístics diu que s’ha de protegir, això no queda gens clar», afegeix Pau Arroyo, qui creu que en total podrien quedar afectats un 400 metres del Camí Ral. Des de l’IEP reconeixen que en reunions prèvies, l’Ajuntament s’ha mostrat sensible a les seves demandes i els ha proposat que els fessin arribar alternatives. «Ho hem fet, però encara ens han de respondre», explica Guinovart. Per això esperen que amb les signatures el consistori es doni celeritat per resoldre la situació.

Catàleg del Patrimoni.

La secció de Patrimoni de l’IEP també ha aprofitat per reclamar de nou que «es tiri endavant un catàleg amb tot el patrimoni del Vendrell que cal protegir, i que ara no ho està», apunta Josep Borrut. Sense aquest catàleg, que asseguren que fa 30 anys que s’està demanant, «cap element del patrimoni del Vendrell està protegit».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: