Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Visita a les excavacions arqueològiques de la Font de la Canya.

Dissabte 20 de setembre, l’Institut d’Estudis Penedesencs organitza una visita a les excavacions arqueològiques que s’estan duent a terme a Font de la Canya, un centre de mercaderies de l’època dels ibers (segles VII-II aC) situat al cor del Penedès. Les excavacions arqueològiques han identificat nombroses dades relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC i s’associen amb els intercanvis comercials amb els fenicis.

El punt de trobada és la Casa de colònies de l’església de Sant Pere d’Avinyò (Avinyonet del Penedès), a dos quarts d’onze del matí. Aquest és l’espai que els arqueòlegs utilitzen com a laboratori i lloc de treball i estada. Allí es farà una introducció al jaciment i a les darreres novetats, acompanyats per una projecció visual. Després es sortirà caminant cap al jaciment o es visitarà tant la zona de sitges ja excavada com de l’àrea actualment en curs d’excavació. Després s’assistirà a una demostració del ritual de cremació de perfums amb peveter. El peveter és un recipient en forma de cap femení que representa una divinitat relacionada amb l’agricultura i la fertilitat. Una vegada tornats a la casa de colònies es podrà degustar una copa de vi o de cava.

La durada aproximada de la visita és de dues hores. Es recomana portar calçat còmode (accedirem al jaciment a peu).

Per a una millor organització, confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel. 93 892 19 79, o per correu electrònic: secretaria@iepenedesencs.org. Més informació: http://www.fontdelacanya.cat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 19 Setembre 2014 by in activitats, arqueologia, novetat, programada, visita and tagged , .
%d bloggers like this: