Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

III Jornades d’arqueologia de la Catalunya Central.

Roda de Ter. Els propers 17 i 18 d’octubre es faran, al jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter), les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, on s’exposaran els resultats de les darreres intervencions arqueològiques a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès en els últims anys.

En motiu dels set-cents anys de la destrucció del jaciment de l’Esquerda, el 1314, i degut al seu paper com a peça clau en la protecció de Girona el 785 i l’atac a Barcelona el 801, la localitat ha estat escollida com a amfitriona d’aquestes jornades. Aquestes voltaran a l’entorn de la transició entre el món plenament romà i el plenament medieval. Època en la que les invasions visigòtica i musulmana van marcar l’evolució de la Península i van provocar la creació de la Marca Hispànica per part dels francs.

Els actes es faran a les instal·lacions del Museu Arqueològic de l’Esquerda, inaugurat fa cosa d’un any i que apropa al públic la història del jaciment proper i els voltants. Podeu consultar el programa i les diferents modalitats d’inscripció i participació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: