Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Curs biannual “Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga”.

Arqueonet informa que del 6 al 10 d’octubre es podrà formalitzar la matrícula per al seu curs “Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga”, de dos anys acadèmics de durada en el que s’estudiarà l’evolució de la zona des del Neolític fins al final de l’Edat Antiga (la caiguda de l’Imperi Romà d’Occident l’any 476 dC).

La nostra cultura occidental es sustenta sobre els pilars de Grècia i Roma, però aquestes dues grans civilitzacions bevien de les civilitzacions del proper Orient com assiris, babilonis o sumeris, i també dels egipcis. El curs neix amb la voluntat de donar a conèixer en profunditat aquestes cultures, així com també la seva història. Del pròxim Orient en ve l’escriptura i l’agricultura, amén d’altres elements culturals.

Els Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga pretenen conèixer cada una d’aquestes civilitzacions, però no només analitzant-les com a cultures estanques i independents, sinó buscant aquest denominador comú entre elles i, així, poder rastrejar els orígens de la nostra pròpia cultura, des de les ribes del Nil i les planes mesopotàmiques, a les ribes del Tíber i les muntanyes de l’Àtica.

El programa sencer consta de vuit assignatures (quatre per curs), i compta amb la participació de professors experts en els temes. Compta també amb la col·laboració de museus i entitats culturals i, com a element innovador, d’un premi al treball de final de curs. Es pot realitzar de forma presencial o també on-line. Podeu consultar tota la informació al programa complet que Arqueonet té a la seva web.

Un item formatiu que combina les classes presencials amb master-classes, visites a museus, sortides didàctiques i sessions especials. Tots els recursos possibles per a fer més interessant un periode bàsic per entendre d’on venim.

Com sempre, trobareu aquesta i altres activitats a Calendatòrix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 12 Setembre 2014 by in curs and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: