Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

1.600 científics de 60 països dels cinc continents es troben a Burgos en el congrés de prehistòria més important del món.

Burgos. IPHES i elaboració pròpia. Un total de 1.600 científics de 60 països diferents i dels cinc continents es reuneixen des d’ahir i fins diumenge 7 de setembre en la XVII Congrés de la Unió Internacional de Ciències Prehistòriques i Protohistòriques (UISPP), que es celebra a la Universidad de Burgos, organitzat per la Fundación Atapuerca. L’acte inaugural s’ha celebrat aquest matí en una Aula Magna plena de gom a gom i en un acte que ha estat encapçalat pel president de la Junta de Castilla y León, Juan Vicente Herrera.

Foto de l'acte inaugural. Cinta Bellmunt/IPHES.

Foto de l’acte inaugural. Cinta Bellmunt/IPHES.

Apart de presentar el programa d’actes, la sessió inaugural d’ahir va servir per presentar una renovació que afecta a la pròpia UISPP i que porten anys duent-la a terme de la mà de Luiz Oosterbeek, secretari general de la Unió. També es vol instar a un canvi en les cares al capdavant de les estructures científiques per donar pas a gent jove, la que investiga “des de la trinxera”, segons Eudald Carbonell, secretari general del Congrés. Un Congrés resultant dels esforços fets en aquests sentits.

A més a més de presentar les darreres novetats en el camp de la investigació també es debatran estratègies comunicatives per salvaguardar el patrimoni.

Article complet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: