Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Premsa: Els arqueòlegs troben a les coves de Serinyà restes humanes relacionades amb el crani d”Homo sapiens’ més antic de Catalunya.

Diari Ara/ACN. Els fòssils recuperats corresponen a les extremitats inferiors d’una dona que va ser enterrada en una cova funerària fa uns 22.000 anys.

Larqueologa-Alba-Soles-trobades-ACN_ARAIMA20140806_0142_41La campanya d’excavacions a les coves de Serinyà d’aquest estiu ha finalitzat amb la troballa de restes humanes relacionades amb el crani d”Homo sapiens’ més antic de Catalunya trobat l’any 1972. Concretament, es tracta d’un fèmur, dues tíbies, un astràgal i dues falanges, que corresponen a una dona que va ser enterrada en una cova funerària fa uns 22.000 anys. Segons el responsable de les excavacions, Narcís Soler, la troballa té una gran importància degut a l’escassetat de restes humanes d’aquest període, el Paleolític Superior. “Són troballes rares perquè en aquest període ja enterraven els morts i això fa difícil trobar les restes en els nivells d’ocupació que excavem”, ha explicat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: