Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Cervesa artesana per a finançar excavacions.

Oriol Fort. Redacció. El passat dimarts, dia 29, es va presentar l’Encantada, una cervesa feta a Begues i inspirada en les restes més antigues d’aquest aliment que s’han localitzat a Europa, a la Cova de Sant Sadurní. Aquesta troballa fa remontar l’antiguitat de la cervesa fins als 6.300 anys. Això és, 4.300 anys abans de Crist.

L’auge de les cerveses artesanes i locals és constant des de fa uns anys. La relativa facilitat d’elaboració i la tradició de consum de cervesa a la nostra terra expliquen el creixement d’aquesta moda. Ara, a més, una cervesa artesana servirà per a finançar excavacions arqueològiques.

La presentació de l’Encantada va ser a l’Institut de Cervesa Artesana de Barcelona, i una part dels beneficis del consum d’aquesta cervesa aniran destinades a finançar les excavacions en aquest jaciment neolític. Una idea molt bona i oportuna que compagina indústria i patrimoni i que ajudarà a pal·liar una mica l’escassetat de recursos dels que disposa l’investigació arqueològica.

El nom d’aquesta beguda està inspirat en la figura neolítica de l’Encantat, un dels descobriments més rellevants del passat 2012, segons publicava a principis de l’any passat la revista National Geographic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 30 Juliol 2014 by in història, notícia and tagged , , , .
%d bloggers like this: