Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Lleida converteix el magatzem arqueològic en un espai museïtzat visitable.

Lleida. La Vanguardia. L’arxiu acull restes trobades en les excavacions de la ciutat des de l’època ibera.

Lleida (ACN). La ciutat de Lleida s’ha convertit el magatzem del Servei d’Arqueologia Municipal en un espai visitable anomenat a partir d’ara Arxiu Arqueològic, on podran realitzar visites pedagògiques als escolars i també els adults interessats per les restes conservades dels passats iber, romà, andalusí, medieval i també de l’època moderna. Aquest dijous l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat la museïtzació de l’espai on es pot veure part del mosaic original de les termes romanes de la ciutat d’Ilerda, a més de desenes de peces de ceràmica o de pedra. L’Arxiu Arqueològic de Lleida guarda més de 2.000 peces de pedra, 1.500 de metall i centenars de monedes, peces de vidre i restes òssies.

L’espai ja es pot visitar aquest estiu, tot i que es posarà en funcionament a ple rendiment a partir de setembre, amb l’inici del curs escolar. Els estudiosos i investigadors podran demanar visites amb la possibilitat de consultar el fons històric que es guarda per les seves investigacions. Segons l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, “aquest projecte permet potenciar l’autoestima i el coneixement històric de Lleida” a través de les troballes, sobretot, fetes al Turó de la Seu Vella, el Castell del Rei i el Centre Històric.

L’Arxiu Arqueològic està situat a l’entrada del barri de la Bordeta, a la zona del Parc de l’Aigua. Una de les tècniques del Servei d’Arqueologia de la Paeria, Anna Loriente, ha destacat la importància d’haver convertit en visitable l’espai que guarda tot el material recollit després de més de 20 anys d’excavacions a la ciutat. El proper pas serà organitzar la resta de troballes no visitables que si puguin veure i estudiar els investigadors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22 Juliol 2014 by in arqueologia, museus, notícia, patrimoni and tagged , , , , .
%d bloggers like this: