Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Tornen les curses de carros i la lluita de gladiadors al jaciment d’Empúries.

Empúries. Diaria Ara/ACN. El nou festival de circ romà ‘Emporiae: El camí a Roma’ inclourà la cursa de quadrigues, un carruatge que fa més de 40 anys que no es veu a l’estat.

Les ruïnes d’Empúries incorporen aquest estiu una nova activitat lúdica per complementar la visita al jaciment greco-romà i entendre millor com era la vida en aquest enclavament estratègic fa més de 2.000 anys. El Festival Emporiae El camí a Roma es farà els dies 25, 26 i 27 de juliol de la mà de la companyia figuerenca Drakonia. Es tracta d’un espectacle trepidant amb més de 30 artistes -entre genets, aurigues, ballarines i legionaris-, i 14 cavalls.

L’activitat s’inspira en fets històrics però incorpora grans dosis d’espectacle i acció: l’espectacle inclou lluites de gladiadors, danses, jocs d’habilitat a cavall i les carreres de carros.

Un dels plats forts serà la cursa de quadrigues (carros amb quatre cavalls) que fa més de 40 anys que no es veu a l’estat espanyol. El circ romà s’instal·larà en uns terrenys a tocar del fòrum romà i inclou unes grades circulars -fidels a aquella època- des d’on l’espectador tindrà una vista privilegiada de tot el que passa durant l’hora i mitja que dura l’espectacle. La capacitat és de 2.500 persones, amb una arena de 65 metres de llargada i 40 metres d’amplada. Per raons de conservació del jaciment, es va descartar l’anfiteatre i el mateix fòrum romà, possibles emplaçaments que s’havien estudiat inicialment.

Les entrades, que ja es poden adquirir al preu de 15 euros, es poden comprar al mateix museu i per Internet a través de Ticketmaster. Els visitants podran accedir al jaciment a partir de les quatre de la tarda, podent visitar així les instal·lacions, i a dos quarts de set començarà l’espectacle.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: