Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

La Seu d’Urgell promourà el seu patrimoni cultural a través dels fons FEDER.

Lleida. Arqueologia Medieval via La Vanguardia. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha rebut una subvenció de 320.000 euros, dels fons FEDER de la UE, per dur a terme un projecte de valorització patrimonial i turística del centre històric de la ciutat. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha declarat que “la reurbanització de la plaça proporciona una ocasió única per millorar el coneixement arqueològic i històric de la ciutat i també per al seu desenvolupament turístic”.

El projecte es concretarà en tres grans actuacions: la reurbanització del Pati Palau i el seu entorn amb seguiment arqueològic; l’estudi físic de les fortificacions medievals de la ciutat amb la interpretació de les dades i relat del discurs patrimonial, i la creació d’un producte turístic a partir del recurs patrimonial estudiat.

Quant a la primera fase, l’objectiu és consolidar el centre històric de la Seu d’Urgell, fet que permetrà millorar la qualitat de la localitat com a destinació turística, un projecte que es finançarà, també, amb l’aportació dels veïns.

L’obra contribueix a perfilar el coneixement disponible sobre l’Edat Mitjana a la població i aportar noves dades sobre l’època romana, encara molt desconeguda.

Entre els objectius de les actuacions es pretén construir un discurs sòlid sobre el passat medieval de la Seu d’Urgell amb vista a la seva promoció i desenvolupament turístic.

En el projecte està prevista, també, la creació d’una pàgina a Internet del centre històric i d’unes guies en suport tant de paper com informàtic.

Tot el material estarà disponible en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: