Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Campanya d’excavacions a Calatrava la vieja – 2014.

Redacció/Universidad Complutense de Madrid. S’ha obert el període d’inscripcions a la campanya d’enguany al jaciment de Calatrava la vieja (Carrión de Calatrava, Ciudad Real). La campanya està oberta a estudiants universitaris, i tindrà dos torns: la segona quinzena d’agost i la primera de setembre.

Sota la direcció científica de Miguel Ángel Hervás i Manuel Retuerce, professors d’Arqueologia del Departamento de Ciencias y Técnicas Historiográficas y de Arqueologia de la UCM, aquest estiu es durà a terme l’excavació que permetrà continuar els estudis sobre l’urbanisme medieval de Calatrava la vieja que el Departamento porta fets en vàries campanyes anteriors. Tal com diu el document que han presentat els responsables, s’excavarà la zona del raval nord de l’alcàsser per seguir amb la feina feta a les campanyes de 1996, 1998, 2004, 2005 i 2010.

Sent una fundació omeia del segle VIII, Calatrava la Vieja està situada en un pujol estratègic a l’esquerra del Guadiana. S’estudiaran tant l’època omeia com la cristiana posterior. La intervenció del 2010 va obrir interrogants, alguns de caràcter numismàtic, que la present campanya vol intentar contextualitzar i aprofundir més.

Hi ha dues modalitats d’inscripció. Completa, amb allotjament i manutenció inclosos; i de matrícula senzilla, que no contempla l’allotjament ni la manutenció, i que està pensat per gent que tingui alternatives en aquest aspecte. Teniu més informació al formulari d’inscripció i al prospecte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: