Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Curs d’arqueologia del paisatge i tècniques d’informació geogràfica a la UAM.

Redacció. La Universidad Autónoma de Madrid amb la col·laboració de l’Instituto Arqueología Mérida i el CSIC organitza un curs de postgrau titulat “Paisages en Arqueología: Imágenes de ayer, tecnologías de hoy”, del 19 al 30 de maig.

En aquest curs s’estudiaran els diferents sistemes que la informàtica permet aplicar a l’estudi del paisatge històric i de les imatges que en tenim. L’estructura consistirà en una conferència sobre un tema relacionat amb el paisatge i després una sessió pràctica sobre diferents aspectes de la disciplina. L’objectiu és iniciar als participants en la anàlisi dels paisatges arqueològics amb visió crítica davant la varietat de recursos teòrics i metodològics que tenim a l’abast. Està pensat per a llicenciats, doctors o enginyers.

L’arqueologia del paisatge no és una disciplina nova però les noves tecnologies i els sistemes més potents han ajudat a donar una nova empenta a la matèria. Estudiar el paisatge i elaborar i contrastar hipòtesi de com era abans ens pot ajudar a entendre la manera de pensar i d’actuar de la gent que vivia en aquell territori en una època determinada, i perquè ho feien. I és que el paisatge condiciona.

Si us hi voleu inscriure he de formalitzar la preinscripció a esther.rodriguez@iam.csic.es. El plaç acaba el 30 d’abril, data a partir de la qual s’informarà degudament a qui hagi estat admès. Hi ha la possibilitat d’aconseguir una beca. Podeu consultar el programa i tota la informació al tríptic en pdf.

Anuncis

One comment on “Curs d’arqueologia del paisatge i tècniques d’informació geogràfica a la UAM.

  1. Retroenllaç: Curs d’arqueologia del paisatge i tècniques d’informació geogràfica a la UAM. - Departament de Prehistòria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: