Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

IV Cicle de seminaris crítics de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Redacció. El proper dilluns comença a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la IV edició dels Seminaris Crítics, organitzat per l’associació Estrat Jove i la Facultat de Filosofia i Lletres, tal com informa el Departament de Prehistòria.

L’edició d’aquest any està titulada “Conflicte i violència al Pròxim Orient” i tractarà alguns temes relacionats amb l’arqueologia i la història. Es parlarà de la domesticació d’animals i plantes, amb Maria Saña; dels conflictes al Neolític, amb Roberto Risch; de l’Estat i la violència, amb Rafael Micó; de si a les societats neolítiques hi havia divisió del treball, i per tant eren societats igualitàries, o era explotació, i per tant les societats ja són estratificades, amb Juan Gibaja, o una anàlisi del patriarcat i la seva relació amb el sorgiment de l’estat, amb Cristina Rihuete.

Aquestes xerrades s’intercalen, en el programa, amb altres que miren el present o l’edat mitjana, sempre al Pròxim Orient, una regió clau en varis períodes de la història: origen de la domesticació (Creixent Fèrtil), Terra Santa i les Croades, l’Estat d’Israel, etc.

Per a més informació teniu adjunt el programa. Les activitats relacionades amb l’arqueologia estan, com de costum, al calendari.

seminari-estrat-critic

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: