Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Conferència: “Perquè a les dones ens interessa la Prehistòria”.

Redacció. Encara que sembli una pregunta sense interrogant no ho és. És una afirmació ben formulada que la doctora Assumpció Vila Mitjà ens explicarà a la conferència que porta per títol “Orígens dels rols i mites que s’han assignat a les dones al llarg de la història”.

I és que la prehistòria pot arribar a ser molt diferent de com ens l’han explicat i de com s’ha propagat a través de mitjans com el cinema o la literatura. La falta de documents escrits ha fet que, moltes vegades, primessin els patrons preconcebuts per sobre de l’estudi de l’evidència arqueològica. Així, els rols que tenien homes i dones en les diferents societats prehistòriques s’han vist alterats gracies als estudis de l’arqueologia de gènere o arqueologia feminista. Aquests estudis han aconseguit començar a canviar coses tan bàsiques com l’automàtica associació entre estris que suposem que són armes amb enterraments masculins sense abans haver comprovat a través de l’estudi dels ossos, el sexe de la persona.

Si voleu saber-ne més, no us perdeu la conferència de la doctora Vila Mitjà. L’acte serà el dimarts 18 de març al Casal de barri Folch i Torres, al carrer de la Reina Amàlia, 31 de Barcelona, a les 7 del vespre, tal com informa el Departament de Prehistòria de la UAB.

Xerrada-RAVAL2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: