Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

III Encuentros internacionales del Mediterráneo “Phicaria”.

Redacció/Fonts. Els propers 7, 8 i 9 de març es farà a Mazarrón (Murcia) la tercera edició dels “Encuentros Internacionales del Mediterráneo” que organitza la Universidad Popular de Mazarrón.

L’edició d’aquest any es titula “Minería y metalurgia en el mediterráneo y su periferia oceánica”, i analitzarà l’explotació minera al llarg de la història. La mineria extractiva i transformativa ha sigut un important element econòmic en les diferents societats de la conca mediterrània des de molt antic. L’intercanvi de productes elaborats amb metalls i minerals extrets de mines es remunta més de 6000 anys enrere tal com ho demostra el registre arqueològic, i el sud est peninsular ha sigut un focus d’explotació reconegut i continuat.

La Universidad de Murcia i la Universidad Popular de Mazarrón volen “establir un espai de reflexió y actualització”, buscant “la transversalitat disciplinar” que constitueix un tret distintiu dels Encuentros Internacionales del Mediterráneo. El Argar, Tartessos, Sa Argentera o les mines de Almadén seran alguns dels noms que apareixeran en aquesta trobada, on també es parlarà de la plata de Indies dins el que han anomenat “periferia oceánica”.

Per a inscriure-us-hi heu d’anar a la pàgina oficial de l’acte (http://www.upmazarron.es/phicaria/). Allí també hi trobareu la llista de participants, el cartell i els tríptics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: