Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Una espectacular Tarraco Viva per celebrar els 2000 anys de la mort de l’emperador August.

Tarragona. El proper 19 d’agost farà dos mil anys que va morir el primer emperador de Roma, Cèsar August, i l’organització del festival Tarraco Viva, que es farà del 5 al 25 de maig a Tarragona, ha preparat una edició molt especial per commemorar l’efemèride.

Més de 800 actes en 20 dies. Així d’intens és presenta la XVI Tarraco Viva. Duplicant el nombre d’activitats fetes l’any passat i centrant-se en la figura del primer emperador, Octavi Cèsar August, vencedor de la guerra civil posterior a l’assassinat del seu oncle Juli Cèsar i el Triumvirat amb Marc Antoni i Lèpid, i gran reformador d’una República decadent. Per recordar la figura d’aquest personatge el recinte firal del Palau de Congressos acollirà més de 300 activitats al voltant d’August i la seva època, una reproducció de l’Ara Pacis i de la més famosa representació del polític i militar: l’August de Prima Porta.

No hi faltaran, tampoc, les activitats en altres espais i dedicades a altres aspectes de la cultura romana: lluites de gladiadors a l’amfiteatre, propostes gastronòmiques o tallers per a escoles en els que es preveu una gran afluència. L’acte principal d’aquest any comptarà amb la participació de fins a 120 figurants. I el Ludus Magnus Augusti serà un espectacle amb més de 20 gladiadors.

En una edició de consolidació i celebració hi haurà activitats a ciutats i pobles veïns com Salou, Cambrils o Altafulla. August no només va ser el primer emperador, sinó que va fer estada a Tàrraco a l’hivern del 27 aC, i la va convertir en capital de la Tarraconensis, i va conduir a una reforma que l’adeqüés al nou estatus.

Si no us voleu perdre detall de la, probablement, edició més espectacular d’un festival ja de referència, consulteu el programa de la Tarraco Viva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: