Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Luminosus Limes, o la frontera a l’Antiguitat Tardana.

Redacció. Les fronteres són, tradicionalment, la línea que separa dues entitats diferenciades. Normalment s’aplica als estats, però també a les llengües, cultures i altres característiques humanes i geogràfiques. Però, ha variat el concepte de frontera al llarg els segles?

Luminosus-LimesEl curs “Luminosus Limes: geographical, ethic, social and cultural frontiers in Late Antiquity” vol aprofundir en un tema que ha tingut un interès creixent entre els especialistes. L’evolució del concepte de frontera va patir una gran transformació entre el món romà dels segles II al VI. Allò que abans separava cultures, religions, ètnies, amistats o sexes es diluïa i es traspassava amb intensitat, tal com afirmen els organitzadors.

L’objectiu d’aquest curs és explorar la dinàmica en la que les fronteres es van transformar, i fer-ho des d’un enfocament multidisciplinar que inclogui la arqueologia, els estudis medievals, la història social i cultural, l’art, la teologia i la literatura. És a dir, tant els testimonis de la cultura d’aquell moment com les disciplines que els estudien.

Per això, del 7 al 12 de juliol, la Central Europe University de Budapest (Hongria) organitza aquesta trobada. Podeu trobar més informació sobre contingut, docents, finançament i altres detalls a la web de la universitat (en anglès). La data màxima d’inscripció és el divendres 14 de febrer d’enguany.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: