Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Xerrada sobre les noves descobertes a Prats de Rei (Anoia) dins el cicle Tribuna d’Arqueologia.

Barcelona. Dimecres que ve es farà al Palau Marc (Rambla de Santa Mònica, 8) la conferència “De Sikarra a Prats de Segarra: noves descobertes arqueològiques al Municipium Sigarrensis entre la Primera Edat del Ferro i l’Edat Mitjana”, dins el cicle de conferències Tribuna d’Arqueologia.

Aquest estiu es va posar de manifest l’existència d’un poblat ibèric a Prats de Rei degut a les troballes fetes en l’excavació programada. Durant la tardor hi va haver un àmpli moviment ciutadà per salvar i deixar visible les restes trobades. Moviment del que Postexcavatòrix se’n va fer ressò. El 21 de desembre passat es va dur a terme una visita al jaciment per part del moviment ciutadà que en volia preservar les restes. Així doncs, aquesta conferència, que ja estava programada des de feia mesos, ve en un moment molt oportú i d’efervescència encara latent.

Es té coneixement de l’existència d’una entita municipal romana des de finals del s.XVIII. La correspondència entre erudits així ho documenta. La base d’aquest coneixement són un conjunt d’inscripcions epigràfiques datades d’època alt-imperial. El geograf alexandrí Ptolomeu (s.II dC) ja mencionava la població ibérica de Sigarra, tal com expliquen els conferenciants a l’entrevista que publica el blog de la Tribuna, però no va ser fins al 1972 quan es va documentar arqueològicament la presència ibero-romana al municipi. Les troballes documentades en la recent campanya d’excavació aporten ceràmica àtica de gran qualitat i en grans quantitats, cosa que voldria dir que Sigarra tenia una certa rellevància al s. IV aC. Teniu l’entrevista completa aquí, després de la noticia.

Si en voleu saber més, recordeu que aquest dimecres 22 de gener els arqueòlegs Didac Pàmies, Natàlia Salazar i Iñaki Moreno faran la conferència. Començarà a les set del vespre (19h) i es retransmetrà també per internet per vídeostreaming.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: