Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El personal postdoctoral universitari es manifesta.

Barcelona. El Col·lectiu de Postdoctorats de la Universitat Autònoma de Barcelona es va manifestar ahir, 13 de gener, en el marc d’unes jornades sobre personal docent i investigació a Catalunya.

Les jornades, titulades “El personal docent i investigador a Catalunya. Mobilitat, atracció de talent i sistemes retributius”, es feien a la Casa de Convalescència de Barcelona i van ser l’escenari d’una visible protesta per part dels membres del col·lectiu de postdoctorats, que protestaven per les seves condicions laborals i salarials.

L’acte l’organitzava la Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i allí s’hi van presentar els resultats d’un estudi realitzat a 28 països en el que es compara el sou dels docents. No hi ha dades d’Espanya, però el secretari executiu de la ACUP, Josep Maria Vilalta, ha reconegut que la situació és preocupant. Les dades que ha facilitat el col·lectiu de postdoctorats de la UAB reflexen que el 50% personal docent i investigador (PDI) cobra entre 300 i 1.200 euros mensuals. El blog d’aquest col·lectiu aporta dades de tres de les set universitats públiques catalanes: UAB, UB i UPF.

Així doncs, la manifestació de protesta per les condicions en el marc d’un acte centrat en el tema resulta oportuna. Varis mitjans de comunicació se n’han fet ressò. El Periódico, citant Vilalta, dóna dades de la diferència d’aquests professionals amb els catedràtics, els titulars agregats i els lectors. Les dades d’aquestes categories però, són de 2008. Amb tot, les diferències són més que substancials. Un catedràtic universitari podia arribar a cobrar 78.000 euros anuals el 2008.

La crisi i les retallades, tant del govern central com de l’autonòmic, fan perillar el model universitari i la competitivitat en l’atracció de talent. És per això que la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) va convocar la manifestació i ha redactat un manifest on s’expliquen els problemes i es denuncien els enfocament erronis.

Aquesta manifestació es produeix després de varis intents de negociació per part dels afectats, tal com es reflecteix en algunes de les diferents plataformes, com la del Professorat Reclamant de la UB.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: