Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

IV Congreso Internacional de Arqueología Experimental. Burgos, maig de 2014.

Burgos. Del 8 a l’11 de maig es celebrarà a la ciutat castellana el IV Congrés internacional d’arqueologia experimental. És un esdeveniment promogut per Experimenta i que tindrà el Museo de la Evolución Humana (MEH) com a escenari principal.

L’arqueologia experimental és una de les maneres amb les que els arqueòlegs treballen per tal de comprovar si les tècniques documentades en jaciments i les hipotetitzades a través de les restes materials funcionen realment o no. Mitjançant experiments i recreacions basades en les evidències arqueològiques es busca entendre millor les societats passades.

El Congrés servirà com a punt de trobada d’especialistes d’arreu del món per tal de compartir els avenços i les novetats i evaluar, també, l’estat de la qüestió. Experimenta, la Asociación Española de Arqueología Experimental, és l’entitat que organitza aquest IV Congreso. Van començar el 2005 a Santander i des d’aleshores que, cada tres anys, en celebren una nova edició. El 2008 va organitzar-se a la Ronda (Málaga), el 2011 a Banyoles (Girona) i enguany es celebrarà a Burgos, amb Atapuerca com a teló de fons.

Coincidirà, tal com apunten des de l’organització, amb la trobada general de membres de la organització internacional EXARC (Exchange on Archaeological Research and Communication).

El congrés comptarà amb activitats per a arqueòlegs i professionals del sector, però també amb alguna activitat oberta a tots els públics, com la xerrada divulgativa “¿Qué es la arqueología experimental?” del dijous 8 de dos quarts de nou a les deu del vespre. Podeu trobar el programa complet i més informació a Lista de Prehistoria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: