Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Arqueologia aèrea en paisatges de guerra.

Aquest any, apart del tricentenari de la fi del setge de Barcelona en el marc de la Guerra de Successió, es celebra també un centenari important: el primer de l’inici de la Primera Guerra Mundial. Un conflicte que, apart d’un elevat nombre de víctimes també va deixar restes materials que poden ser estudiades a través de l’arqueologia.

El seminari “Conflict landscapes and archaeology from above”, que tindrà lloc a Ypres, Bèlgica, entre el 15 i el 17 de maig d’enguany, vol fer un repàs a les tècniques aèrees per estudiar les restes materials de les dues guerres mundials del s. XX. Aquest estudi es fa amb dues tècniques principals: l’anàlisi de les fotografies aèrees contemporànies als fets i les tècniques de prospecció actuals: fotografia oblicua, prospecció geofísica, Lidar, etc.

Centrant-se en aquests dos enfocaments, el seminari buscarà acostar als investigadors de diferents disciplines tals com arqueologia, història o geografia, que estudien els paisatges de guerra.

L’acte està organitzat en el marc d’ArchLand, es farà al In Flanders Fields Museum d’Ypres i durarà dos dies. El tercer, el 17 de maig, es farà una excursió a Ypres Salient, camp de batalla durant la Primera Guerra Mundial.

Aquelles persones o institucions interessades en participar-hi poden enviar-hi les seves propostes sobre els següents temes:

  • L’ús de fotografies històriques per l’estudi dels paisatges de conflictes i l’arqueologia.
  • La prospecció arqueològica en el marc de l’arqueologia del conflicte a escala del paisatge.
  • La combinació i integració de les diferents tècniques.

La data límit per a presentar les propostes és el 20 de febrer. L’adreça de recepció és birger.stichelbaut@ugent.be. Per a més informació aviat podreu consultar la web conflictlandscapes2014.ugent.be.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: