Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

V curs del Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona – CIAO.

Vic. El proper dissabte 21 de desembre de 2013 se celebrarà al Museu Episcopal de Vic el V curs del CIAO, un nou curs científic i tècnic que s’emmarca dins dels treballs de difusió de les disciplines històriques del Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona.

CIAO-214x300Aquest cinquè curs complementa l’anterior, realitzat al 2011, i se centrarà en les noves tecnologies i els avenços informàtics en la recerca arqueològica. Avui dia cada cop és més freqüent aplicar a la recerca arqueològica una sèrie de tècniques i instruments propis d’altres disciplines que ens permeten extreure més informació sobre els objectes i estructures documentats als jaciments. En aquest sentit, les TIC i les SIG són un exemple clar del ràpid progrés que ha suposat l’aplicació de les millores informàtiques en la recollida i tractament d’un gran nombre de dades de manera eficient i ràpida. La incorporació d’aquesta informació juntament amb les dades arqueològiques tradicionals ajuden a entendre de manera més precisa les societats humanes i a difondre aquest coneixement a la resta de la societat.

Les propostes del modelat 3D, l’aplicació continuada de SIG en programes de recerca consolidats i les aplicacions d’aquestes dades en contextos d’arqueologia del conflicte, són només alguns dels exemples que presenten aquestes tecnologies i de les noves fronteres que obre la seva aplicació a l’arqueologia.

Descarregueu-vos el programa amb la butlleta d’inscripció en pdf.

Font: http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/tribunadarqueologia/2013/12/17/v-curs-del-centre-d%E2%80%99investigacions-arqueologiques-d%E2%80%99osona-ciao/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: