Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Ibers.cat, una completa web sobre l’escriptura ibèrica.

Redacció. Ibers.cat és una completa web sobre un dels temes més interessants de la cultura prerromana a la península: l’escriptura ibèrica.

L’escriptura ibèrica té la característica que s’ha pogut desxifrar però no traduïr. Això vol dir que podem equiparar els signes ibers a lletres i digrafs catalans però no sabem què volen dir. Aquesta característica fa dels ibers un poble protohistòric.

A ibers.cat, un projecte liderat per Carme J. Huertas i David Folch, hi trobem una àmplia gamma de pàgines on expliquen tot el que se sap d’aquesta escriptura: tipus de signaris, cronologia, decodificació, i informació sobre llengües i escriptures preromanes. També una llista dels poblats ibèrics al NE penínsular i al SE de França, amb uns mapes sobre la seva ubicació real i una comparació amb les fonts clàssiques.

A nivell d’escriptura presenta el Corpus d’inscripcions, en el que es donen els instruments necessaris per a un estudi de les inscripcions: una base excel amb les inscripcions, la font ‘iberian’ per a una correcta visualització dels documents, i una guia sobre com treballar amb aquest material. Tot sota llicència Creative Commons, que permet distribuir lliurement el material sempre que es mantingui el reconeixement i la procedència i es citin als autors. Una feina excel·lent, tot i que la motivació i algunes de les premises de que parteixien són, com a mínim, poc acadèmiques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11 Desembre 2013 by in història, novetat, pàgina, recerca and tagged , , , , .
%d bloggers like this: