Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Breus: Nova ubicació de l’exposició Sexe a Roma, i llibre de planimetria de Tàrraco.

Redacció/Fonts. L’exposició itinerant “Sexe a Roma” arriba al Museu de Granollers, on s’hi estarà fins l’any que ve. Aquesta exposició repassa com es vivia la sexualitat a la antiga Roma. Sense canviar d’època parlem del llibre “Planimetria arqueològica de Tàrraco.”, una obra que repassa tota la documentació existent sobre l’urbanisme romà a Tarragona.

El Museu de Granollers desvetlla en una exposició les pràctiques sexuals dels antics romans. Eren gaire diferents a les actuals? “Sexe a Roma” està pensada per al públic adult i tracta, sense tabús, temes com l’homosexualitat, l’adulteri o la prostitució. La documentació històrica i arqueològica parla de desinhibició i luxuria, però, tenien tabús? Hi havia doble moral? Com vivien les relacions sexuals els antics romans? Amb aquesta mostra podrem descobrir la intimitat d’aquella gent al llarg de gairebé mil anys: des del segle VI aC fins al IV dC -moment en que el Cristianisme esdevé religió oficial de l’Imperi i hi ha un canvi en la moralitat. Seducció, engany, transgressió, passió, amor i odi en una exposició que no us deixarà indiferents.

Per altra banda, des de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) ens arriba una obra molt interessant sobre l’urbanisme a Tàrraco, una de les grans capitals provincials de l’Imperi. Planimetria arqueològica de Tàrraco és el resultat d’anys de treball, ja que recull tota la documentació d’excavacions i troballes de caràcter arqueològic que s’han fet  a Tarragona des del segle XIX fins al 2004. Digitalitzant tota aquesta informació es recull el treball de més de seixanta arqueòlegs i de vàries empreses que han treballat a la ciutat. Una obra magna de 276 pàgines i 46 làmines DIN-A2 amb plànols. Escrita en català, conté un resum en anglès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: