Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Segueixen les descobertes al Circ de Tarragona.

Tarragona. A mitjans de novembre va ser notícia el començament d’unes obres de restauració de la Porta Triumphalis, la que feien servir els vencedors de les carreres de carros del Circ. Ahir es publicaven les primeres descobertes.

A tenor d’aquestes obres s’ha descobert un nou accés al circ i a la part alta de la antiga Tàrraco, on hi havia el fòrum imperial i el temple d’August. De moment s’ha trobat el final de la bòveda que unia la Porta Triumphalis amb les escales, situades al peu del Pretori, que permetien l’accés a la part alta de les grades del circ.

Aquest descobriment permetrà als arqueòlegs interpretar millor la interacció d’aquest espai amb altres zones properes: les possibles restriccions de pas i el control d’accés als recintes superiors. Imma Teixell, arqueòloga municipal, ha dit a EFE que “ja es coneixia que hi havia diferents punts de control distribuïts pel seu extens perimetre”, i ha volgut ressaltar l’importància de les troballes per a anar concretant on es trovaven aquests accessos.

Els treballs arqueològis que han permès aquest descobriment s’allargaran fins a febrer, data en que n’estava prevista la finalització.

Llegiu la notícia en castellà a La Túnica de Neso.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 5 Desembre 2013 by in arqueologia, història, notícia, patrimoni and tagged , , , .
%d bloggers like this: