Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Els organitzadors del V Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna emeten la segona circular.

Barcelona. La Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM) ha emès la segona circular del V Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya, ampliant la informació donada a la primera circular i incloent-hi més detalls sobre les formes de participació i el desenvolupament del congrés.

acram-300x199Com ja s’havia informat en la primera circular, el congrés constarà de tres blocs, el monogràfic sobre la ciutat, un espai d’exposició dels resultats d’intervencions arqueològiques fetes a Barcelona i altres poblacions entre els anys 2010 i 2014, i una sessió de posters sobre la matèria orgànica manufacturada localitzada en contextos arqueològics.

El bloc monogràfic es centra en els elements que defineixen una ciutat i la seva evolució al llarg de la història: edificis, muralles, necròpolis i cementiris, carrers, camins, infraestructures higièniques com el clavagueram o les canalitzacions d’aigua potable, etc. Tot i que partirà de Barcelona com a referent, el congrés està obert a comunicacions que es centrin en l’estudi d’altres nuclis urbans i la seva evolució. També comptarà amb la presència de responsables d’investigació urbanística d’algunes de les principals ciutats catalanes.

El bloc de les intervencions arqueològiques es dedicarà a les que s’han dut a terme per tota Catalunya des de l’última edició del congrés. Serà una sessió en la que primarà la sintesi de diverses excavacions o l’exposició de casos concrets.

Finalment, la tercera sessió o bloc està dedicada a un tema interessant degut a la dificultat de conservació dels elements d’anàlisi. És a dir, està dedicada a la matèria orgànica manufacturada. La conservació de matèria orgànica en els jaciments arqueològics és complexa en la majoria dels casos degut a la descomposició i a la acidesa dels sòls on es deposita.

Per a poder participar en el congrés cal inscriure’s abans del 31 de gener de 2014; sempre seguint les instruccions detallades en la segona circular. Allí també hi trobareu les modalitats d’inscripció i les tarifes, que van des dels 25 als 75 euros i que poden incloure la posterior recepció d’una còpia de les actes del congrés.

Descarregueu-vos la segona circular i la butlleta d’inscripció aquí.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: