Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El documental tarraconense «Amphitheatrum, memoria martyrium et ecclesiae» proyectado en el FICAB.

Irun. En el marc del Festival Internacional de Cine Arqueológico de Bidasoa (FICAB), aquest any s’ha projectat un curt que explica la basílica visigòtica que hi hagué a l’amfiteatre. A més també es fa un repàs de l’ús que, al llarg dels segles, s’ha donat a aquest espectacular monument històric.

“Amphitheatrum, memoria martyrum et ecclesiae” és el títol d’aquesta coproducció del Museu Bíblic Tarraconense, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de la localitat, i presenta, de manera asincrònica, l’evolució del recinte. La producció es basa en els resultats de dues intervencions arqueològiques fetes a la basílica visigòtica de l’Amfiteatre durant els anys 2010 i 2011.

Aquest documental, que es pot veure al canal de YouTube de TGN Cultura, és la darrera de vàries participacions de Tarragona al FICAB, i també d’aquests tres organismes en coproducció. Es una producció que s’ha acabat aquest any i que es va projectar el passat 26 de novembre.

El FICAB és un veterà certamen de documentals de temàtica històrica. Va començar al 2001 i ha anat ampliant-se any rera any. El seu objectiu és donar a conèixer l’arqueologia al públic en general a través de la difusió d’obres audiovisuals.

Podeu veure el documental a YouTube, i informar-vos sobre al FICAB a la seva web.

Para la notícia en castellano, consultad La Túnica de Neso o la web del Servicio de Información Católica.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: