Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Darreres intervencions al jaciment paleocristià del Bovalar (Seròs, Segrià).

Seròs, Segrià. Tribuna d’Arqueologia.

El Bovalar és un jaciment arqueològic d’època baix imperial romana i visigoda, situat al municipi de Seròs (Segrià) que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional com a monument històric i arqueològic. Per aquest motiu, ha estat rellevant la realització d’un projecte de restauració i difusió. El seu baptisteri, actualment dipositat al Museu de Lleida i substituït in situ per una reproducció fidedigna, és un dels elements més destacats d’aquest període dintre l’àmbit català.

El-Bovalar-nov-2013-202-300x225

Imatge de la basílica Paleocristiana del Bovalar. Fotografía: Josep Gallart

El jaciment està format per un vilatge, una basílica amb un baptisteri, una necròpolis i una església. Durant l’any 2013 s’ha realitzat, a instància del Servei d‘Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, una intervenció d’adequació, consolidació, neteja i formalització amb projecte i direcció tècnica de l’arquitecte Joan Agelet i Goma i amb el suport arqueològic de l’arqueòleg Joan Ramon Renyer Flix.

S’ha realitzat una neteja de la vegetació, una consolidació de la basílica i una adequació de les dependències adjacents a ella. De cara a la seva difusió, s’ha intentat que les persones que visitin el jaciment puguin diferenciar la basílica de la resta de les estances. A més, s’ha procurat fer visible el deteriorament provocat per la construcció de trinxeres durant la Guerra Civil. D’altra banda, l’existència d’unes estructures funeràries d’època visigoda situades dintre del recinte de la basílica han estat delimitades i parcialment ocultades per mostrar una imatge més entenedora als visitants i facilitar el pas. Per últim, es preveuen noves actuacions de consolidació i restauració en funció dels resultats obtinguts amb el tapiat aixecat sobre la base de pedra d’una de les estances.

| Galeria d’imatges |

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: