Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

I Seminari d’estudi de la ceràmica a la Prehistòria (SeCeP) – 5 des 13 @ UAB.

Bellaterra. Blog del Departament de Prehistòria/Elaboració pròpia.

El proper 5 de desembre, dijous, tindrà lloc el I Seminari d’estudi de la ceràmica a la Prehistòria (SeCeP), amb l’objectiu de presentar algunes de les línies de recerca més innovadores en la recerca en ceramologia prehistòrica  a partir de l’exposició i discussió de diferents projectes al voltant de l’inici i ús de la ceràmica en diferents zones d’Europa. El seminari s’enmarca dins el projecte de recerca I+D Las primeras producciones cerámicas en la cuenca del Mediterráneo (c. 7.000-4.000 cal ANE): aproximación desde la Arqueometría (HAR2011-23357).

L’acte es farà a la sala d’actes de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’assistència és oberta i gratuïta. Si voleu un certificat d’assistència heu de formalitzar la inscripció a archaeom.uab@gmail.com o a la Taula el mateix dia entre les 9 i les 10 del matí.

El programa de l’esdeveniment és el següent:

9’00-10’00 h. Inscripció (Taula)

9’20 h. Obertura del Seminari

9’30 h. MIRIAM CUBAS (Departamento de Prehistoria, Sociedad de Ciencias Aranzadi) Aprendiendo a modelar: el origen de la cerámica en la fachada atlántica europea.

10’15 h. XAVIER CLOP (ARCHAEOM; Dept. de Prehistòria; UAB) Les primeres produccions ceràmiques de la Península Ibèrica: terres, terrisses i formes de fer.

11’00-11’30 h. Descans

11’30’ h. ARANTXA CABEZAS (ARCHAEOM; Dept. de Prehistòria; UAB). Análisis de la decoración del conjunto cerámico de La Cova Gran (Montserrat, Barcelona): punto de partida para avanzar en el estudio de la Neolitización del Noreste peninsular.

12’45 h. LAURE SALANOVA (CNRS, França) – Las primeras producciones cerámicas de los Balcanes: de los vasos a las sociedades.

13’00 h. Discussió

13’30 h. Cloenda del Seminari.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: