Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Comencen les obres de consolidació a la muralla romana d’Olèrdola.

Olèrdola. Eix Diari.

La muralla d’Olèrdola és una construcció defensiva construïda a principis del segle I aC, a l’època de la República de Roma (prèvia a l’Imperi Romà) en el marc de les Guerres Sertorianes.

eix-muralla-romana-dolerdola-40821El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, està promovent les obres de consolidació a la muralla romana d’Olèrdola. Els treballs han començat el 6 de novembre i s’estendran fins al 10 de desembre. Durant aquest període, s’hi duran a terme tasques de consolidació concentrades en el tram est de la muralla.

Els objectius d’aquesta actuació són, d’una banda, frenar el procés de degradació consolidant aquells trams que presenten un estat més problemàtic de conservació, especialment amb la reposició de pedres a la part superior de la zona de la muralla situada a l’entrada del jaciment. D’una altra banda, s’eliminaran els punts que són potencialment més perillosos per als visitants, també en la zona esmentada.

En aquesta intervenció, a més, es millorarà sensiblement l’accés al recinte a través de la porta flanquejada per dues torres i s’ampliarà la zona visitable de cases medievals properes a la muralla en dues més. Les cases ja visitables van ser excavades per l’Institut d’Estudis Catalans l’any 1921.

Muralla romana d’Olèrdola

La muralla d’Olèrdola és una construcció defensiva construïda a principis del segle I aC, a l’època de la República de Roma (prèvia a l’Imperi Romà) en el marc de les Guerres Sertorianes. Es va aixecar com a fortificació avançada de protecció de la ciutat de Tàrraco i per al control de la via Heràclia (la posterior via Augusta). Situada en ple Parc Natural del Garraf, mesura 150 metres de llargada i 2 metres d’amplada, amb un parament extern format per grans blocs escairats.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: