Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Simposi internacional: “Pedreres medievals a la Corona d’Aragó”.

Barcelona. Tribuna d’Arqueologia.

Els propers dies 11 i 12 de novembre d’enguany tindrà lloc, a la seu del Institut d’Estudis Catalans (IEC) (c/ del carme, 47), el simposi internacional: “Pedreres medievals a la Corona d’Aragó”, que organitza l’associació Amics de l’Art Romànic,  societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

pedreres-medievals-201x300L’estudi de les pedreres i de la seva explotació en el decurs dels segles medievals gaudeix d’una notable fortuna historiogràfica a Occident. A la Corona d’Aragó, però, el tema s’ha abordat desigualment. S’ha analitzat amb detall quan l’èxit de la pedra és innegable, com s’esdevé amb el marbre dels Pirineus o la calcària nummulítica de Girona. Així mateix, se n’han tingut en compte els materials quan els llibres d’obra de determinades fàbriques incorporen despeses relacionades amb la seva extracció i el seu transport. El simposi, centrat en els antics territoris de la Corona d’Aragó, vol revisitar moltes d’aquestes qüestions, encetar-ne de noves i reunir per primera vegada en una publicació monogràfica uns estudis destinats a servir d’element de referència en el futur.

Per a més informació, descarregueu el tríptic en pdf.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: