Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Manifest d’estudiants de Grau d’Arqueologia (UAB) i d’altres reflexions.

Oriol Fort. Redacció.

Des del blog del Departament de Prehistòria de la UAB ens arriba un manifest que els estudiants del Grau, que aquest any han acabat, han fet circular. En aquest manifest s’informa de la situació a la que es troben exposats un cop graduats, de les misèries i contradiccions del propi grau i d’altres problemes de la professió. Podeu trobar el cntingut d’aquest manifest aquí.

És una anàlisi d’una part petita del món de l’arqueologia, però no per això menys significativa. Malgrat les bones notícies que sempre procuro donar, l’arqueologia passa per moments difícils i hi ha molta gent que protesta i reclama canvis. Des de sindicats i agrupacions d’estudiants i de treballadors fins a persones concretes. Hi ha precarietat, un conveni caducat i inaplicat, poc o escas reconeixement de la figura de l’arqueòleg a nivell d’INEM i d’altres institucions, la inexistència a Catalunya d’un Col·legi professional o d’una associació potent i incloent, i la falta de ganxo per part dels sindicats. Un per oportunista i l’altra per ser considerat massa radical.

El problema de tot plegat és que les iniciatives muntades per a arreglar la situació de l’arqueologia professional a Catalunya es desinflen amb una facilitat clamorosa un cop els membres ja han constatat que són pocs i amb escassa capacitat de movilització. Altres es desinflen després que els seus integrants hagin despotricat suficientment i hagin criticat les opinions diferents.

És una qüestió cíclica des de, probablement, el -relatiu- fracàs de l’Assemblea d’Arqueologia de Catalunya que va existir entre 1977 i 1980, i de la qual l’arqueòloga Gemma Hernández en fa una revisió en un article publicat a Cota Zero l’any 1992, i que podeu consultar al RACO.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: