Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

“Viatge al passat”, una activitat pedagògica vinculada a la recerca arqueològica.

Tarragona. Tribuna d’Arqueologia.

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Institut de Paeloecologia Humana i Evolució Social (IPHES), en el marc de les activitats del programa Fem recerca 2013 de la URV, han preparat conjuntament l’activitat dirigida a alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat: “Viatge al passat”.

Viatge-al-passat-300x200Aquesta activitat, que té com a principal objectiu apropar els alumnes a la recerca arqueològica tant en el seu vessant prehistòric com en el clàssic, tindrà una durada de 4 hores i se n’oferiran cinc sessions diferents durant el mes d’octubre i novembre per tal que la proposta pugui ser compartida pel màxim de grups d’escolars possible.

“Viatge al passat” és una gincana en la qual els alumnes, prèvia visita a les instal·lacions de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), on rebran uns coneixements teòrics i rebran, a través d’un joc de pistes, unes restes materials preparades ad hoc que hauran de portar més tard a la seu de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Un cop allà, amb el suport d’uns monitors, els alumnes les hauran d’analitzar i estudiar per tal de poder extreure’n tota la informació possible i reconstruir la història d’aquests materials arqueològics.

Dates disponibles: 30 d’octubre, 6, 13 i 27 de novembre de 2013.
Horari de l’activitat: de 10 a 14 hores.

La gimcana es desenvoluparà a mode d’itinerari a la seu dels dos centres en dos centres, l’IPHES (Campus Sescelades, Tarragona) i l’ICAC (Plaça del Rovellat, Tarragona). La primera part de l’activitat es farà a l’IPHES i a les 11:30h els alumnes hauran de traslladar-se fins l’ICAC on faran la segona part de l’activitat.

Per a més informació i formalització d’inscripcions cliqueu aquí.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: