Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Lectura de la tesi doctoral d’Arnau Garcia Molsosa “Arqueologia dels paisatges culturals del massís del Montseny: dinàmiques històriques de la prehistòria a l’edat mitjana”.

Tarragona. Tribuna d’Arqueologia.

El proper dia 29 d’octubre a les 11,00h està prevista la lectura de la tesi doctoral d’Arnau Garcia Molsosa “Arqueologia dels paisatges culturals del massís del Montseny: dinàmiques històriques de la prehistòria a l’edat mitjana”, que ha estat dirigida per Josep Maria Palet (ICAC) i Héctor A. Orengo Romeu (University of Nottingham). L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’ICAC (Plaça d’en Rovellat, s/n, de Tarragona). El tribunal estarà format per Jordi Bolós Masclans (UdL),  Santiago Riera Mora (UB) i Rosa Plana Mallart (Université de Montpellier).

Montseny-300x203Aquest treball representa la culminació d’una recerca dedicada al paisatge com a element cultural i via per a ajudar entendre l’entorn de les societats contemporànies a través de la història de les interaccions societat-medi.

L’arqueologia del paisatge ens ha donat els instruments teòrics i metodològics per a abordar aquesta investigació: L’enfocament interdisciplinari i diacrònic i l’anàlisi a diversos nivells o escales han constituït el marc general. El buidatge bibliogràfic, documental i dels inventaris patrimonials, la cartografia antiga, les prospeccions i sondeigs arqueològics i els estudis arqueomorfològics i geomorfològics del territori han estat els materials i tècniques empleats en aquest treball. Tecnologies digitals com són les Bases de Dades i els Sistemes d’Informació Geogràfica han servit de plataforma d’integració i anàlisis de les dades recollides.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: