Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Inauguració del Centre Seró Espai Transmissor.

Seró. Tribuna d’Arqueologia.

Demà dissabte 19 d’octubre a les 10,30h s’inaugurarà del Centre Seró Espai Transmissor a Artesa de Segre (c/ Escoles, 2, Seró). Es tracta del centre cultural que allotjarà les restes de l’espectacular megàlit aparegut a Seró a finals de l’any 2007 durant els treballs de prospecció arqueològica prèvia i el seguiment de les obres de construcció i desplegament del canal Segarra Garrigues. L’acte estarà presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, amb l’assistència de l’alcalde de Balaguer.

CI-Seró

A més de la funció de conservació i exhibició del Túmul de Seró, l’edifici està previst per altres usos, motiu pel qual s’hi ha projectat diferents àmbits: l’espai del vi ofereix el producte de les cooperatives locals, una sala polivalent que alterna l’ús quotidià com a centre social, amb la introducció als continguts d’un immediat espai museu on es documenta la troballa i es mostren les peces de l’aixovar de la tomba megalítica. Des d’aqui s’accedeix a la cambra de les esteles o estàtues-menhirs, a travès d’un recorregut organitzat en espiral quadrangular, amb un quasi inapreciable pendent, envoltat per peces de ceràmiques calades que deixen passar la llum tamisada, l’aire, les olors del camp, la boira, ens porta a la cambra central, on la llum zenital focalitza la mirada sobre la superfície gravada de cada una de les esteles.

L’edifici, que es va construir l’any passat, ha estat dissenyat per l’estudi d’arquitectura Toni Gironès. Està inspirat en les estructures de formigó on s’emmagatzemen les bales de farratge i en les construccions de maó vist de la contrada, i enguany ha rebut el premi pel Foment de les Arts Decoratives (FAD), en l’apartat d’Arquitectura.

L’encàrrec i finançament del projecte de l’edifici va partir del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, i la posterior construcció ha estat possible gràcies a l’aportació a parts iguals entre els fons FEDER i l’1 % Cultural.

La gestió del centre ha estat possible en virtut d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Artesa de Segre i el Museu de la Noguera, de Balaguer.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: