Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Presentació a Castelldefels les primeres restes aparegudes a la Península Ibèrica d’una espècie de cèrvid de 90.000 anys d’antiguitat.

Castelldefels. Tribuna d’Arqueologia.

Demà, divendres 18 d’octubre, a partir de les 12:30h, l’Ajuntament de Castelldefels i un equip d’investigadors de la UB presentaran la troballa de les primeres restes  aparegudes a la Península Ibèrica d’una espècie de cèrvid de fa 90.000 anys. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens del consistori (plaça de l’Església, nº1, Castelldefels).

cervid-237x300

Diferents vistes del crani del cèrvol aparegut a la Cova del Rinoceront de Castelldefels.

Les restes d’aquest cèrvid es van trobar al jaciment de la Cova del Rinoceront de Castelldefels (Baix Llobregat). L’animal, anomenat Haploidoceros mediterraneus, pertany a la família del cérvol actual i va viure en el Plistocè fa uns 90.000 anys. Fins ara els únics exemplars d’aquets animal que es coneixien havien aparegut en dos jaciments del sud-est de França.

Han realitzat el descobriment els investigadors Montserrat Sanz i Joan Daura, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) i del Grup de Recerca del Quaternari (GRQ) de la UB. L’estudi de les restes s’ha dut a terme conjuntament amb Jean-Philip Brugal, investigador del CNRS de la Universitat d’Aix-Marseille.

Per a més informació: Telèfon: 93 665 11 50 (ext. 1039) / correu electrònic: comunicacio@castelldefels.org

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: