Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Darreres intervencions al Castell de Rocabruna (Beget, Ripollès).

Beget. Tribuna d’Arqueologia.

Aquest any s’han continuat les excavacions i posterior restauració a les dependències del castell de Rocabruna. La darrera intervenció va finalitzar a finals de setembre i ha donat interessants resultats.

rocabruna-300x261El castell de Rocabruna és un conjunt fortificat d’època medieval construït sobre un turó a 996 metres snm, a l’extrem nord-est del municipi de Camprodon (Ripollès). Té un magnífic control visual de la vall de Beget cap a l’est, l’alta Garrotxa al sud i la carena pirinenca de Coll d’Ares cap al nord. Està documentat des de finals del segle X i es troba molt ben representat arqueològicament durant els segles XV i XVI.

La intervenció arqueològica té lloc en combinació amb el projecte de consolidació i restauració que el Servei de Monuments de la Diputació de Girona hi desenvolupa des del 2006. Un cop finalitzada la consolidació del recinte sobirà, l’any 2012 es van iniciar la intervenció arqueològica en els espais del recinte jussà a càrrec de l’equip d’In Situ S.C.P.

Per saber-ne més podeu consultar la memòria que l’empresa ha redactat, clicant aquí.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: